ورود/ثبت نام

تماس با ما
مرکز تخصصی مشاوره و آموزش کسب‌وکار

چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم ؟ (+راهکار اجرایی)

در این مقاله میخوانید

سطح:

تخصصی

ویدئو:

ندارد

پادکست:

ندارد
چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم؟ (به همراه راهکار اجرایی) نحوه رفتار با کارمندان بدقلق

در این مقاله از مدیرنو به اینکه چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم می‌پردازیم. در ادامه راهکار اجرایی نحوه رفتار و مدیریت با کارمندان بدقلق را ارائه خواهیم داد. چگونگی رفتار با کارکنان مشکل ساز می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مدیران باشد. رفتارهای مشکل ساز آنها انرژی مدیران را تخلیه، روحیه تیم را تضعیف و بهره وری را از بین می‌برد. به همین دلیل است که رهبران باید بدانند که چگونه با کارمندان بدقلق به‌سرعت و به‌طور مؤثر برخورد کنند.

بنر میان مقاله منابع انسانی

کارمندان بدقلق چه ویژگی‌هایی دارند؟

در سال 2019، 79 درصد از کارمندان گزارش دادند که در کار خود کوتاهی کرده‌اند.

این کارکنان چالش بدی برای صاحبان مشاغل هستند. آنها قابلیت تبدیل فرهنگی سالم به فرهنگی مخرب و سمی را دارند. چنین فرهنگی می‌تواند منجر به جابجایی بیشتر کارکنان، عملکرد پایین‌تر و روابط ضعیف‌تر با مشتری شوند.

در ادامه سه نمونه از ویژگی‌ها و علائم کارمندان بد را مرور خواهیم کرد:

سناریو 1: عملکرد کارمندان بدقلق بر اساس انتظارات نیست.

عملکرد ضعیف کارمند می‌تواند به دلیل فقدان توانایی یا انگیزه یا هر دو باشد. از طرفی چنین خروجی ممکن است نتیجه ارتباط ضعیف، عدم هماهنگی، کمبود منابع یا هر چیز دیگری باشد.

اگر کارمندی در نقش خود ضعیف عمل می‌کند، الزاماً تنبل نیست. ممکن است دلیلی پنهان در پشت شکست و عدم انگیزه‌شان وجود داشته باشد.

ممکن است انجام کارشان دیگر چالشی نبوده و تبدیل به روندی یکنواخت شده. چنین کارمندانی ممکن است به اهمیت بیشتری به تأثیرگذاری دهند و از عدم توجه مدیران و سازمان ناامید شوند. همچنین ممکن است با سیاست‌ها و فرآیندهایی که اثر مثبتی روی نتیجه ایجاد نمی‌کنند، احساس محدودیت کنند.

از طرفی، ممکن است فاقد مهارت‌های مورد نیاز برای انجام وظایف خود باشند. یا ممکن است احساس کنند فرصتی برای رشد و توسعه شغلی وجود ندارد. یا ممکن است حتی بی‌انگیزگی آنها ربطی به کارشان نداشته و چالش اصلی مربوط به‌سلامتی یا زندگی شخصی‌شان باشد.

 

سناریو 2: کارمندان بدقلق نگرش بد و منفی دارند.

رفتار بد و منفی کارمندان می‌تواند بر کل تیم اثرگذار باشد.

اگر یک کارمند نگرش منفی و بد داشته باشد، می‌تواند محیطی سمی ایجاد می‌کند. علائم نگرش منفی و مخرب شاید پوزخند یا چرخش چشم، دیر حاضر شدن و بی‌توجهی در جلسات باشد.

نگرش بد در ابتدا می‌تواند خنده‌دار باشد، اما درنهایت، همه را درگیر می‌کند.

نگرش و رفتار منفی کل تیم را مختل کرده و بر عملکرد کارکنان تأثیر می‌گذارد. اما این همه ماجرا نیست. اگر چنین نگرشی در برخورد با مشتریان رقم بخورد، کسب و کار و شهرت شمارا نیز به خطر می‌اندازد.

 

سناریوی 3: کارمندان بدقلق اقتدار شما را تضعیف می‌کند

زمانی که یک کارمند بد ، اقتدار شمارا تضعیف می‌کند، روحیه و بهره وری کارکنان را مختل می‌کند.

همچنین می‌تواند باعث شود که سایر کارمندان به توانایی‌های رهبری شما شک کنند. از طرفی، همه کارمندانی که قدرت مدیران را تضعیف می‌کنند با نیت بد این کار را انجام نمی‌دهند. گاهی اوقات کارمندان بدقلق مدیران را تضعیف می‌کنند زیرا دیدگاهشان با دیدگاه مدیر متفاوت است. حتی در صورتی که دیدگاهشان درست باشد، با اتخاذ رویه‌ای منفی و نامناسب، جایگاه مدیر را متزلزل می‌کنند.

گاهی هم رفتار مخرب کارمند بد ممکن است تلاشی عمدی برای تضعیف مدیر باشد. به‌عنوان یک مدیر، اینکه چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم و توانمندی تمیز دادن بین این دو مورد، به ما کمک می‌کند تا بتوانیم مشکل را حل کنیم.

 

نحوه برخورد با کارمندان بدقلق : راهنمای عملی

اگر با این نوع کارکنان سر و کار دارید و این سوال برایتان پیش آمده که چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم ، پیروی از این مراحل می‌تواند به شما در حل این وضعیت کمک کند.

 

1. روی رفتار فرد متمرکز شوید نه روی شخصیتش

هنگام برخورد با آنها، تمرکزتان باید بر رفتارهای اشتباهشان باشد، نه ویژگی‌های شخصیتی.

وظیفه و نقش شما قضاوت کردن آنها نیست. بعید است که تمرکز روی شخصیت کارمند و تخریب آن، به حل رفتار وی کمک کند. هدفتان اینست که راهی برای جلوگیری از تکرار رفتار غیرقابل قبول کارمند بد خود پیدا کنید و کمک کنید رفتارهایی که کار با آنها را به‌طور غیرضروری دشوار می‌کند برطرف کنید. نقش شما حمایت و پشتیبانی از آنها و کمک به یافتن راه حل‌های مناسب است.

2. به دنبال کشف ریشه چالش‌ها باشید

قبل از پرداختن به مشکل و ارائه راهکارهای حل مشکل، علل آن را شناسایی کنید.

دلایل ریشه‌ای رفتارهای خاص و اشتباه افراد می‌تواند مربوط به: شرایط کاری آنها، روابط با سایر همکاران و حتی مسائل شخصی باشد. به‌عنوان یک مدیر، مسئولیت شما اینست که به علت اصلی مشکل برسید و آن را حل کنید.

 

3. پذیرای بازخورد باشید

رفتار مشکل ساز ممکن است نتیجه ادراک و تجربه کارمند در محیط کار باشد.

مدیران باید پذیرای دریافت بازخورد باشند. باید فضای امنی ایجاد کنید که همکارانتان بتوانند در آن نظرات خود را بیان کنند. گوش دادن فعال یکی از مهارت‌های ضروری مدیران است که می‌توانند با آن مطمئن شوند گفته‌های کارمندان را تمام و کمال می‌شنوند. بدون تعصب به کارمندانتان خود گوش دهید. گاهی اوقات کارمندان بدقلق فقط به کسی نیاز دارند که آنها را بشنوند و درک کنند.

4. شفاف باشید

ضروری است که به‌عنوان یک رهبر، دستورالعمل‌های خود را به‌وضوح ارائه کرده تا مؤثر واقع شوید.

در موقعیت‌های چالشی، شما دو هدف را دنبال می‌کنید:

  1. مخاطب را وادار کنید که قدرت دفاعی خود را کاهش دهد.
  2. بتوانید اطلاعات لازم را برای بهبود رفتارشان به آنها منتقل کنید.

برای رسیدن به چنین اهدافی، باید با استفاده از مثال‌های عینی، بازخورد واضح و دقیقی از رفتار کارمند ارائه دهید.

 

5. انتظارات و پیامدهای خاص را بنویسید.

هرگونه تغییرات رفتاری که از کارمندتان انتظار دارید را ثبت کنید.

برنامه‌ای با اهداف مشخص، چارچوب‌های زمانی و ارزیابی‌های منظم پیشرفت تهیه کنید. به‌این‌ترتیب، هر دو در یک مسیر خواهید بود. همچنین ضروری است که هرگونه عواقب ناشی از عدم اجرا و پایبندی به تغییرات رفتاری را مشخص کنید. عموماً، اگر افراد برنامه مشخصی داشته و از عواقب اقدام نکردن آگاه باشند، موضوع را جدی‌تری می‌گیرند.

 

6. نظارت دقیقی بر مسیر پیشرفت داشته باشید.

هنگامی‌که برنامه عملیاتی کارمند را مشخص کردید، گام بعدی نظارت بر پیشرفت آنهاست. چنین ابزاری به آنها کمک می‌کند تا در بازه زمانی تعیین‌شده به اهداف خود برسند.

 

راه‌های نظارت بر پیشرفت کارکنان عبارت‌اند از:

  • دریافت بازخورد از سایر همکاران
  • ارزیابی عملکرد کارکنان
  • داشتن جلسات منظم خصوصی

مشاهدات و گزارش‌های کتبی خود را جهت شفافیت حداکثری ارائه دهید. در پایان دوره تعیین‌شده، از گزارش‌ها برای ارزیابی میزان موفقیت آنها استفاده کنید.

برای ارزیابی و بررسی میزان پیشرفت و پسرفت کارکنان به صفحه ارزیابی عملکرد کارکنان مدیرنو مراجعه فرمایید.

 

7. انتخاب‌های خوبی داشته باشید

انتخاب‌های دقیق می‌تواند به جلوگیری از مشکلات با کارمند بدقلق کمک کند. بهترین راه مدیریت کارمندان بدقلق اینست که در استخدام نیروی جدید، نهایت دقت خود را به‌کاربرده تا جلوی ورود آنها را به سازمانتان بگیرید.

درصورتیکه برای استخدام کارمندان دچار مشکل هستید به صفحه مصاحبه های سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید.

 

8. آرام و با احترام رفتار کنید.

دادن بازخورد منفی یا اخراج کسی هیچ‌وقت آسان نبوده و نیست. به‌عنوان یک مدیر ضروری است که، آرامش خود را حفظ کرده و از قضاوت یا انتقاد بی‌مورد اجتناب کنید. سعی کنید در حین مکالمه، زبان بدن و لحنی خنثی داشته باشید. تمرکز خود را بر حقایق معطوف کرده و نگرش صادقانه، حرفه‌ای و محترمانه‌ای داشته باشید.

راه حل‌هایی برای رسیدگی به کارمندان بدقلق

1. با واحد منابع انسانی هماهنگ باشید.

نحوه رفتار و مدیریت کارمندان بدقلق ، یک مسئله بین فردی است.

بهتر است هنگام مواجهه با آنها، واحد منابع انسانی مجموعه را مطلع کنید. دو مزیت هماهنگی با واحد منابع انسانی اینست که، اگر این واحد از مشکل آگاه باشد، می‌تواند چهارچوب‌های شرکت را برای مقابله با چنین شرایطی اجرا کند. از طرفی، آنها متخصصانی هستند که در مدیریت افراد تخصص دارند. این بدان معنی است که آنها می‌توانند به شما در مورد نحوه مدیریت بهتر کارمندان راهنمایی کنند.

درصورتیکه در حوزه منابع انسانی نیاز به مشاوره و آموزش دارید، به صفحه مدیریت منابع انسانی مدیرنو مراجعه فرمایید.

 

2. نقش خود را بپذیرید.

اگر این کارمندان در سیستم شما چالش‌هایی را به وجود می‌آورند، به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  • آیا از حجم کار کارمند خود آگاه هستم؟
  • آیا کارمند دیدگاه متفاوتی دارد که من نمی‌توانم ببینم؟
  • آیا موارد مطرح‌شده از طرف کارمند درست است؟

باید بین انتقاد سازنده و رفتار مخرب تمیز قائل شوید.

اینکه بدانیم چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم اهمیت دارد. باید خونسردی خود را حفظ کنید. ارزش‌ها و فرهنگ سازمانی مدنظرتان را به خوبی اجرا کنید.

 

3. بی‌انگیزگی کارمندان را برطرف کنید

وقتی با کارمندی بی انگیزه سر و کار دارید، موارد زیر را از خود بپرسید:

  • آیا کاری زیادتر یا کم‌تر از توان کارمند به او محول شده؟
  • آیا کارمند به چالش جدیدی نیاز دارد؟
  • آیا کارمند مهارت‌های لازم برای اجرای درست وظایفش را دارد؟

اغلب می‌توانید کمبود انگیزه کارمندان را با موارد زیر حل کنید:

  • تعدیل شرح وظایف آنها
  • رهایی از بار کاری سنگین
  • ارائه آموزش‌های مرتبط

4. در تشخیص زمان خاتمه همکاری هوشیار باشید.

هیچ مدیری دوست ندارد با کارمند خود قطع همکاری نماید. اما اگر رفتار منفی و بد کارمند شما ادامه دار بود، باید بدانید چه زمانی اقدامات قاطعانه‌تری انجام دهید.

کلام آخر:

مدیریت کارمندان بدقلق یک مهارت ضروریست.

در این مقاله از مدیرنو به اینکه چگونه با کارمندان بدقلق رفتار کنیم پرداختیم. همچنین راهکار اجرایی نحوه رفتار با کارمندان بدقلق را ارائه دادیم. هر مدیری باید بیاموزد که چگونه با آنها برخورد مؤثر داشته باشد. نکته کلیدی این است که رویکردی آرام و منطقی به موقعیت داشته و قبل از هر اقدامی، همه عوامل تأثیرگذار را تجزیه و تحلیل کنید. پس هوشمندانه عمل کنید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بهبود کارکنان و ساختارسازی به صفحه مشاوره کسب و کار مدیرنو مراجعه فرمایید.

یا با ما در ارتباط باشید.

منبع: betterup و هیئت تحریریه مدیرنو

 

عضویت
اطلاع از
0 نظر
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات