این مقاله و پادکست از مدیرنو؛ به عوامل ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان میپردازد. در ادامه راجع به 10 نکته کلیدی و راهکار در مورد چگونگی ایجاد انگیزه در کارکنان و پرسنل سازمان و به حداکثر رساندن عملکرد، بهبود فرهنگ شرکت و رشد کسب و کار صحبت میکنیم.
در یک دنیای عالی، هر یک از ما نسبت به شغل خود احساس شگفت انگیزی داریم.
هر روز 100% تلاش میکنیم و برای هر مشتری تلاشهای بیشتری میکنیم. هر روز بهتر از روز قبل عمل میکنیم و خسته نمی شیم و همیشه به دنبال راههایی برای بهبود هستیم. این چقدر خوب و دوست داشتنیه. شاید شما بهعنوان یک مدیر آرزوتون اینه که یه همچین شرکتی داشته باشید.
پس اگر دوست دارید همچین پرسنل و شرکتی داشته باشید، کارهای زیادی رو باید انجام بدید. ما اینجا هستیم تا با 10 نکته آسان در مورد عوامل ایجاد انگیزه در کارکنان و پرسنل برای به حداکثر رساندن عملکرد، به شما کمک کنیم.
انگیزه کارکنان کلید موفقیت یک سازمان است. بدون ایجاد انگیزه در کارکنان ، شرکتها با کاهش بهره وری، سطح تولید پایینتر مواجه میشوند.
حتی این احتمال وجود دارد که شرکت در رسیدن به اهداف مهم نیز کوتاهی کند. اما انگیزه پرسنل همیشه بهراحتی بهدست نمیآید و رهبران باید آن را پرورش دهند و بر آن نظارت کنند.
انگیزه کارکنان چیست؟
انگیزه میزان تعهد، انرژی و نوآوری ای هست که کارکنان یک شرکت در طول روز کاری دارند.
حفظ و بهبود انگیزه کارکنان میتواند برای شرکتها مشکل ساز باشد، زیرا هر کاری برای کسانی که باید آن را انجام دهند جالب و هیجان انگیز نخواهد بود. بنابراین کسب و کارها باید تلاش کنند تا راههایی برای حفظ سطح انگیزه کارکنان خود بیابند.
چرا ایجاد انگیزه در کارکنان اینقدر مهم است؟
اگر کارمندی را با انگیزه پایین تصور کنید. آنها با سرعت کمتری کارمیکنند و زمان بیشتری را دور از وظایف خود میگذرانند. احتمالاً خود را با گشت و گذار در اینترنت یا وقت گذراندن با تلفن خود مشغول میکنند. اما بیشتر از همه، آنها تا حد زیادی تمرکز ندارند و تمام تلاش خود را در کار خود به کار نمیبرند.
این نه تنها منابع شما را هدر میدهد، بلکه میتواند بر سایر کارمندان تأثیر منفی بگذارد. بهطور بالقوه کل شرکت را از تولید کار با بالاترین استانداردها یا رسیدن به اهداف مهم باز دارد.
از سوی دیگر، یک کارمند با انگیزه مشتاق به کار خود افتخار میکند. آنها وظایف را بهسرعت انجام میدهند و اقدام میکنند. کارکنان با انگیزه میخواهند کار خوبی هم برای خود و هم برای شرکت انجام دهند.
چه شرکت شما در حال حاضر در صدر بازی خود باشد، چه در راه صعود، ایجاد انگیزه در کارکنان در هر سطحی از سازمان از اهمیت حیاتی برخوردار است. لحظهای که انگیزه پرسنل کاهش مییابد، درآمد و دستاوردهای شرکت کم میشود.
مزایای ایجاد انگیزه در کارکنان چیست ؟
سطوح بهره وری بالاتر
اگر مردم انگیزه داشته باشند که سریعتر و کارآمدتر کار کنند، این منجر به خروجی بیشتر خواهد شد. ایجاد انگیزه در کارکنان و پرسنل میتواند سازمان شما را قادر به انجام کارهای بیشتر و حتی فروش بیشتر کند.
پیشنهاد مطالعه :
نوآوری بیشتر
آنها نه تنها بیشتر تولید خواهند کرد، بلکه کارکنان با انگیزه نیز بهاحتمالزیاد این پیشنهاد را بهتر میکنند. کارمندان با انگیزه با تمرکز زیاد بر روی محصول یا خدمات، زمینههایی را برای بهبود میبینند و برای ارتقای اینها تلاش میکنند.
پیشنهاد مطالعه :
سطوح پایین غیبت
کارکنان با انگیزه از زندگی کاری خود راضیتر هستند و هدفی دارند که برای رسیدن به آن تلاش میکنند. احتمال اینکه این کارمندان بدون دلیل موجه کار خود را از دست بدهند کمتر است زیرا احساس میکنند که این امر میتواند پیشرفت آنها را به تأخیر بیندازد.
سطوح پایینتر جابجایی کارکنان
کارمندان با انگیزه بیشتر در نقش خود باقی میمانند زیرا میتوانند تأثیرات کار خود را ببینند و احساس کنند که تفاوت مداومی وجود دارد که میتوانند در شرکت ایجاد کنند. این میتواند منجر به کاهش هزینههای آموزش و استخدام برای شرکت شود زیرا ریزش کارکنان کاهش مییابد.
پیشنهاد مطالعه: چگونه با هدف گذاری و برنامه ریزی برای کارکنان جلوی خروجشان بگیریم؟
شهرت عالی و استخدام قویتر
همانطور که همه ما با آن آشنا خواهیم بود، مردم در مورد چیزهایی صحبت میکنند که از آنها لذت میبرند، و مهمتر از آن، چیزهایی که دوست ندارند. کارگران راضی این خبر را منتشر میکنند و بهنوبه خود به شرکت بهعنوان یک کارفرما شهرت خوبی میبخشند. در نتیجه جذب استعدادهای برجسته آسانتر میشود.
پیشنهاد مطالعه :
10 راه برای ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان
1. کار رو برای پرسنل ساده کنید
این به این معنیه که همهچیز از ایجاد یک محیط کاری دلپذیر گرفته تا اطمینان از اینکه کارکنان شما همه چیزهایی را که برای انجام درست کارشان نیاز دارند رو براشون فراهم کنید. باید بهطور مستمر این فضا رو برای پرسنل محیا کنید. اینطور نیست که بهصورت مقطعی عمل کنید. پس اگه قراره محیط خوبی بسازیم باید همیشه روش کار کنیم و حواسمون به خواستههای پرسنلمون باشه.
2. الگو باشید
از کارمندان خود نخواهید کاری رو انجام بدن که شما انجام نمیدید.
اگر ما کاری رو انجام نمیدیم و قانونی رو رعایت نمیکنیم چطور میتونیم انتظار داشته باشیم که پرسنل ما رعایت کنن؟ وقتی افراد بدونند که شما هم همین کار را خواهید کرد، بهاحتمالزیاد آنچه که میخواهید رو انجام میدهند.
پیشنهاد مطالعه :
همه میخواهند بدانند که آیا تلاش، آنها را به سمت چیزی سوق میدهد. مرحله بعدی چیست؟ موفقیت برای شرکت چگونه است؟ مقصد، به انگیزه سفر کمک میکند، بنابراین مطمئن شوید که چشم انداز شرکت روشن است.
پیشنهاد مطالعه: رهبر کارکنان باشید – ۶ راهکار مهم رهبران در انگیزه بخشی به افراد
3. تعامل کنید
برای اینکه بتونیم ارتباط خوبی بسازیم باید ارتباط بین خودمون و پرسنل رو بهطور منظم برقرار کنید.
تا همه بدونن اهداف فردی و جمعی آنها چیه. این به افراد اجازه میده احساس ارتباط داشتن با مدیر و سیستم و سازمانشون داشته باشند. به آنها این حس داده میشه که به مجموعه وصلاند. از طرفی وقتی این ارتباط توی سازمان شکل بگیره شما بهراحتی می تونید در مورد مسائلی که هنوز کوچک و قابل اصلاح هستند خبردار بشید و راجع بهشون صحبت کنید.
پیشنهاد مطالعه :
4. تشکر کنید
کارمندان باید بدانند که رهبران تلاشهای آنها را میبینند و از آنها قدردانی میکنند.
قدردانی شایسته باعث افزایش عزتنفس، اشتیاق و تقویت روحیه میشود. ابزارهای شناسایی راهی ساده اما عالی هستند که به همه افراد شرکت اجازه میدهد از افرادی که ارزشهای شرکت را زنده میکنند تجلیل کنند.
اگه ما برای افزایش و ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان خودمون، قبل از هرچیزی سریع به سراغ پول و پرداختهای مادی میریم، یعنی اینکه ما برای شناخت سازمانمون و پرسنلمون زمان کافی نذاشتیم. این یعنی که ما اثر ابزارهای رایگان و پر اثرمون رو دستکم گرفتیم.
بیایم سیستم قدردانی و تشکر از پرسنلمون رو توی سازمان راه بندازیم.
زمانی که از کسی بازخورد خوبی دریافت کردید، سعی کنید با یک یادداشت یا نهار کاری یا تشویق در جمع کارکنان از پرسنل خودتون قدردانی کنید. تا خوشحالی و اشتیاق پرسنل تون شما رو در ادامه راه کمک کنه. ممکنه مواقعی وجود داشته باشد که شما نتایج منفی از پرسنل تون ببینید، اما استراتژی بلندمدت شما باید این باشه که هر زمان که نکته مثبتی دیدید اون هارو بازگو کنید.
پیشنهاد مطالعه :
5. بازخورد بخواهید
بیاید راهکاری برای بازخورد گرفتن از پرسنلتون داشته باشید.
این راهکارها به شما کمک میکنه بهتر بشنوید و وقتی شنیدید میتونید یاد بگیرید. وقتی یاد گرفتید لطفاً تغییرات رو هم اجرا کنید. این اتفاق اگر بیوفته، افراد خودشون رو بخشی از فرایندهای مجموعه و بخشی از تاروپود کسب و کارتون میدونن. وقتی این اتفاق بیوفته افراد حس مالکیت به سازمان شما دارن. این عوامل باعث ایجاد انگیزه در کارکنان و پرسنل سازمان میشه.
لطفاً به هیچ ایدهای نخندید. اجازه بدید ایدههای احمقانه هم مطرح باشه. فضایی ایجادکنید تا ایدههایی برای تغییرات بیاد. چهبسا همین ایدهها تبدیل به محصولات و خدمات منحصربهفرد بشه.
پیشنهاد مطالعه :
6. منصف باشید
این انصاف در کنارش سازگاری هم داره.
اینکه موارد دلخواه را انتخاب نکنید. زمان، توجه و مشاوره خوب خودتون رو بین همهی پرسنل پخشکنید. همه قوانین و سیاستها بین افراد مختلف یکسان باشه. همه را به مشارکت تشویق کنید. یک زمین بازی مساوی ایجاد کنید تا همه بتوانند مشارکت داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه :
کارمندان باید بدانند که رهبران تلاشهای آنها را میبینند و از آنها قدردانی میکنند. قدردانی شایسته باعث افزایش عزتنفس، اشتیاق و تقویت روحیه میشود. ابزارهای شناسایی راهی ساده اما عالی هستند که به همه افراد شرکت اجازه میدهد از افرادی که ارزشهای شرکت را زنده میکنند تجلیل کنند.
پیشنهاد مطالعه :
7. فردیت افراد را بشناسید
برای ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان ، درک کنید که هر یک از کارکنان شما یک فرد متفاوت هستند.
آدمها با هم متفاوتن و هر کس به روش خاص خود پاسخ منحصربهفرد خواهد داد. مدیران مؤثر یاد میگیرند که چگونه پیامها، رویههای خود را بر اساس این تفاوتها تنظیم کنند.
وقتی من پرسنل خودمو بشناسم، میتونم تشخیص بدم کدوم پرسنلم چالش دوست داره. کدوم پرسنلم مسئولیت بیشتری دوست داره. کدوم پرسنلم آرامش بیشتری میخواهد تا عملکردش بهتر بشه. وقتی من دید درستی از پرسنلم داشته باشم میتونم همهی این تفاوتها رو درک کنم و برای عملکرد بهتر پرسنلم اون هارو براش فراهم کنم.
پیشنهاد مطالعه :
8. تصویر بزرگ را همیشه ببینید
یک مدیر هیچوقت نباید تو تاروپود تخلفها و مشکلات کوچک و لغزشهای جزئی مثل یک مدیر ذرهبینی عمل کنه و وارد همهی این جزئیات بشه. اگه قرار یک مدیر عالی باشید باید اوج بگیرید و تمام منطقه سازمانتون رو ببینید. وارد رصد کردن و چک کردن نشید.
گاها تخلفها و موارد کوچیک میتونه سر منشأ مشکلات بزرگتر باشه. اگر همچین اتفاقی افتاد باید آگاه باشید و بتونید بهراحتی حل کنید.
پیشنهاد پادکست:
9. مالک موفقیتها نباشید
اینکه من بیام موفقیت های شرکت رو فقط به نام خودم بزنم و دنبال عکس گرفتن و شوآف و این موارد باشم و زمانی که ایراد و اشتباه و راه اشتباهی رو سازمانم پیش میگیره اون هارو به گردن افراد دیگه بندازم، اشتباهترین کاریه که یک مدیر میتونه انجام بده.
پیروزیها را به اشتراک بگذارید و درعینحال، در صورت و زمانی که مناسبت پیش آمد، تا حد امکان مسئولیت یا تقصیر را بر دوش بگیرید. این امر باعث ایجاد انگیزه در پرسنل سازمان میشه.
10. استقلال کاری
هر زمان که ممکنه، به کارمندان خود این آزادی را بدین تا اختیار کاری که انجام دادنو داشته باشن.
وقت طلاست. بنابراین زمانی که کنترل زمان و انرژی خود را بدست نگیریم، سطح انگیزه واقعاً کاهش مییابد. اجازه دادن به برخی از عناصر آزادی در محل کار، خواه ساعت کاری انعطافپذیر باشد یا مرخصی نامحدود، نشاندهنده اعتماد رهبران به کارمندان است. این به انگیزه میافزاید، زیرا رضایت از یک کار به خوبی انجامشده با این احساس همراه است که کنترل را در دست داشتند و آن را طبق شرایط خود انجام دادند.
اگر ما به پرسنل بگیم چهکار بکنن و چهکار نکنن آزادی عمل رو از پرسنلمون میگیریم. آدما از این موقعیت بیزارن پس به پرسنلتون هدف بدین و در راستای اون هدف بذارید با نبوغ و خلاقیت خودشون اون چالش یا اون مسئله رو حل کنند.
پیشنهاد پادکست:
نتیجهگیری
توی این مقاله و پادکست به عوامل ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان پرداختیم. اجرای درست این موراد کمک میکنه که انگیزه پرسنل رو بالا ببرید و سازمانتون رو رشد بدین. شاید این ده مورد موارد ساده و پیشپاافتاده به نظر بیاد اما اجرا کردن این ده مورد همزمان باهم کار اسونی نیست.
پیشنهاد میکنیم اول از سازمانتون یه آنالیز بکنید که کدوم یک از این موارد رو تو سازمان رعایت میکنید و کدوم رو نمیکنید. برای آنالیز سازمانتون میتونید به صفحه ارزیابی سازمانی مدیرنو مراجعه کنید. در مرحله بعد برای شناخت نقاط قوت و ضعف پرسنلتون میتونید از ارزیابی عملکرد کارکنان استفاده کنید. بعدش برای بهبود عملکرد و افزایش بهره وری و رسیدن به اهداف برنامه ریزی کنید و زمان مشخص کنید تا تکتک همهی این موارد رو توی سازمانتون اجرا کنید.
منبع: aofund
کلیدواژه ها: عوامل ایجاد انگیزه در کارکنان , عوامل ایجاد انگیزه در پرسنل