ورود/ثبت نام

تماس با ما
مرکز تخصصی مشاوره و آموزش کسب‌وکار

10 نکته در مورد عوامل موثر در موفقیت کار تیمی

در این مقاله میخوانید

سطح:

تخصصی

ویدئو:

ندارد

پادکست:

ندارد
کار تیمی بهتر در سازمان

در این مقاله از مدیرنو؛ به آموزش اصول کار تیمی در سازمان می‌پردازیم. در این آموزش 10 نکته برای جلوگیری از بروز مشکلات کار تیمی در سازمان ها ارائه خواهیم داد.. تابه‌حال به این فکر کردین که چطور برخی از تیم‌ها و یا سازمان‌ها تا این حد مطلوب و مؤثر باهم کار می‌کنن و از کمترین تعارضات برخوردارن اما تیم‌ها و سازمان‌ های دیگه چنین خصلت‌هایی نداشته و ناکارآمدند؟ کارتیمی مؤثر و کارآمد شامل تناقضات جالبی از سادگی و پیچیدگی همراه است.

در این مقاله خواهید خواند:

آموزش اصول کار تیمی در سازمان

هماهنگی با افراد و سلایق مختلف

مهم نیست که در تیم از افراد متفاوت با سلایق متفاوتی بهره‌مند باشین (البته توصیه بر این است که افراد تیم با نگرش‌ها و شخصیت‌های متفاوتی باشند) و هرکدوم از آنها خصائص خوب و بدی داشته باشن. افراد و اعضا مختلف، ترکیبی از تجارب شخصی و کاری متفاوت، تجاربی از موفقیت‌ها و شکست‌ها در تیم‌های قبلی خود هستن که می‌تونن در مسیر مأموریت و اهداف سازمان جدید به‌کار گرفته بشن.

با توجه به پیچیدگی‌های تشکیل تیم مثل دستورالعمل‌ها، هنجارهای تعاملی، ارزش‌ها، مؤثر بودن و بایدها و نبایدهای کلی آن، خروجی عملکرد تیم می‌تونه شمارو شگفت زده کنه. شما می‌توانید شانس دستیابی به اهداف و خواسته‌های شخصی و سازمانی رو با تشکیل یک تیم مناسب، به‌شدت افزایش بدین. از طرفی با پشتیبانی و راهبری مناسب، تیم می‌تونه به درجات و جایگاهی بسیار فراتر از اهدافتون دست پیدا کنه.

یکی از مشکلات کار تیمی در سازمان ها ، عقب نشینی مدیران و عدم حمایت آنها از روندهای کار گروهیست.

نباید شکست‌ها و ترافیک‌های کاری باعث پایین کشیدن شما از دست یابی به موفقیت باشه، چون بیشتر از اینکه گفتار شما مؤثر باشه، رفتار شماست که بر عملکرد تیم تأثیر میذارد.

جلوگیری از تأثیر مشکلات کار تیمی در سازمان

اکثر موانع و مشکلات بیرونی تیم‌های کاری براثر تغییرات بیرونی به وجود میاد.

برای جلوگیری از تأثیر مشکلات بر کار تیمی در سازمان و از هم پاشیدن تیم پس از هر اتفاق ناخوشایند، باید تیمی با قابلیت انعطاف پذیری و برگشت پذیری بالا تشکیل داد که با هر تندباد کوچکی نلرزه و از بین نره. در مقاله ” ۷ راهکار برای تشکیل تیم منعطف ” از مدیرنو، به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

 

آموزش موفقیت کار تیمی در سازمان

در ادامه به تشریح 10 راهنما که می‌تونه در محیط‌های گروهی کارساز باشه و عملکرد این گروه‌ها را افزایش بده، می‌پردازیم. سنگ بنای عملکرد مطلوب و پایدار، کار گروهی است و تنها از این طریق می‌تونین به نتایج خارق‌العاده دست‌پیدا کنین.

 

1- درک صحیح اهداف و تعهد در دستیابی به آن

مشخص بودن جهت حرکت و شرایط دستیابی به اهداف، از اصول و لازمه کار تیمی در سازمان به مؤثر و پویاست.

همه اعضای تیم باید تلاش‌های خودشونو در سایه مأموریت کلی سازمان همسو کنن. وضوح و شفافیت در انتظارات، اهداف، کار و مسئولیت پذیری باعث می‌شه تا توان و خروجی تیم تقویت شده و سازمان به دستاوردهای بالاتری برسه.

 

2- ایجاد محیطی برای ریسک پذیری معقول

ایجاد و توسعه محیطی که در آن افراد بتونن ریسک‌های معقولی در حوزه‌های برقراری ارتباط، دفاع از موقعیت کاری و فکری خودشون داشته باشن، جزء بایدها و اصول کار تیمی در سازمان است. در این نوع محیط، اعضا به هم اعتماد داشته و بابت مخالفت‌ها و ابراز عقیده‌ مجازات، تنبیه و نکوهش نخواهند شد.

 

3- ارتباطات دو طرفه، همراه باصداقت و احترام

احساس آزادی در بیان احساسات، نظرات، افکار و راه حل‌ها باید در بین اعضای تیم وجود داشته باشه.

چنین احساسی زمانی به وجود میاد که اعضای تیم برای درک گفته‌ها و شنیده‌های یکدیگر تلاش کنن. برای وضوح بیشتر درباره موارد فوق باید سؤالات هوشمندانه پرسیده بشه و کمترین هزینه شما برای دستیابی به این شفافیت، صرف زمان لازم هست. پس مهارت گوش دادن و پرسیدن سؤالات کلیدی به‌مراتب ارجح‌تر و کارگشاتر از صحبت کردن شماست.

4- وجود احساس تعلق به گروه در بین اعضای تیم

اعضای تیم یک تعهد عمیق نسبت به تصمیمات، اقدامات و ساختار تیم را تجربه خواهند کرد. این احساس تعلق زمانی بسط و توسعه پیدا میکنه که اعضا مدت زمان لازم جهت توسعه هنجارها و دستورالعمل‌ها رو با همدیگه صرف می‌کنن.

 

5- منحصر به فرد بودن اعضای تیم

اعضای تیم باید در حوزه‌های مربوط به خود غیرقابل تعویض باشن.

یعنی دیدگاه، تخصص، دانش و نظراتشون منحصر به فرد بوده و تقریباً نشه آنها رو جایگزین کرد. هدف از تشکیل و راهبری تیم‌ها، خلق تفاوت در پروسه‌ها و نهایتاً خروجی کسب و کار شماست. در غیر این صورت چرا سازمان‌ها دسترسی به اهداف، محصولات یا پروژه‌ها رو به‌وسیله تیم دنبال می‌کنن؟ درواقع خروجی یک تیم می‌تونه به‌مراتب بیشتر از اهداف و مقاصد تعیین‌ شده باشه که این مهم حاصل پشتیبانی و مشارکت همه اعضای تیم هست.

 

6- تشویق خلاقیت، نوآوری و بیان دیدگاه‌های متفاوت

تفکراتی مثل نمی‌شه و یا راهی وجود نداره در تیم‌های خلاق و نوآور جایگاهی ندارن. چون در این قبیل تیم‌ها یا راهی خواهند یافت و یا راهی خواهند ساخت.

در بعضی از پروژه‌های سازمانی لازمه که شما به‌عنوان مدیر، تیم‌هایی رو تشکیل بدین و این تیم‌ها معمولاً متشکل از افرادی‌ هسن که به‌تنهایی کار می‌کنن. هرچه تیمتون رو بهتر مدیریت کرده و شرایط مناسبی ایجاد کنین، افراد تشویق می‌شن که ایده‌هاشونو به اشتراک بذارن و باهم بهتر همکاری کنن.

7- بررسی و بهبود مستمر

تیم‌های پویا قابلیت ارزیابی، کنترل و بهبود همیشگی فرآیندها، شیوه‌های اجرا و تعامل بین اعضای تیم رو دارن. آنها گفتگوهای تعاملی رو برای رفع موانع و همچنین بهبود چهارچوب‌های سازمانی، استراتژی‌ها و استعدادهایشان به خوبی انجام می‌دن.

 

8- توافق بر روی حل تعارضات

اعضا یک تیم بر روی روش‌های تشخیص، تجزیه و تحلیل و حل و فصل مشکلات کار تیمی در سازمان توافق دارن. اعضای تیم از اختلافات و درگیری‌های مشخصی پشتیبانی نمی‌کنن. همگی تابع هنجارها و قوانین وضع‌ شده گروه در حل اختلافات هستن.

پیشنهاد مطالعه :

9- وجود رهبری مشارکتی

ایجاد و توسعه رهبری مشارکتی از طریق جلسات پویا، تخصیص شفاف وظایف، ثبت و ضبط تصمیمات و تعهدات وضع‌ شده، ارزیابی مداوم پیشرفت‌ها، تشویق اعضا به پاسخگویی در مورد تعهدات و ارائه مسیر حرکت به تیم حاصل می‌شه.

 

10- تصمیم گیری باکیفیت بالا

تیم از طریق مشارکت و همراهی اعضای خودش، تصمیم‌های باکیفیت بالاتر رو اتخاذ کرده و از طریق همین مشارکت و همراهی به حمایت و پشتیبانی و اجرای تصمیمات گرفته‌ شده پایبندند.

کلام آخر

وجود ویژگی‌های فوق در هر تیم و گروهی، می‌تونه منجر به موفقیت آنها شده و این موفقیت پاداش کار گروهی آنهاست. چالش‌های یک تیم نیست که باعث موفقیت آنها می‌شه بلکه روابط و قدم‌های کوچک روزانه تیم‌هاست که موفقیت و تعالی آنها رو به ارمغان میاره. اگه اعضا تیم برای دست یابی به موفقیت آمادگی لازمو داشته باشن، می‌تونن به خلق دستاوردهای عظیمی نائل بشن. بنابراین تشکلیل یک تیم قوی و بهرمندی از آن می تونه یکی از نقاط قوت یک مدیر خوب و مجموعه باکیفیت باشه.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه آموزش درون سازمانی و ارزیابی سازمان مدیرنو مراجعه فرمایید. 

با ما در ارتباط باشید.

منبع: thebalance

برچسب ها: آموزش اصول کار تیمی در سازمان , آموزش کار تیمی در سازمان ها , مشکلات کار تیمی در سازمان

 

پیشنهاد مطالعه:

عضویت
اطلاع از
0 نظر
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات