آیا میدانید تست نئو چیست؟ و تفسیر تست نئو آنلاین مدیرنو چه کمکی به انتخاب شغل و استخدام و یا شناخت خود در زندگی فردی و حتی ازدواج شما میکند؟ قبل از اینکه به توضیح تکمیلی در این مورد بپردازیم باید بگوییم که تست نئو که توسط تیم مدیرنو برای شما آماده شده است در فرم بلند و 240 سوالی است و به صورت آنلاین و کاملا رایگان در اختیار شما قرار گرفته است.
پرسشنامه و آزمون روانشناختی نئو که در سایت مدیرنو میبینید، آخرین ویرایش و نسخه تجدید نظر شده آنست. زمان موردنظر برای انجام تست روانشناسی و شخصیت شناسی نئو 40 دقیقه در نظر گرفتهشده است. در پایان؛ پس از اتمام سؤالات، تفسیر تست نئو را دریافت خواهید کرد. همانطور که پیشتر عرض کردیم، تفسیر تست نئو برای شغل و زندگی و حتی ازدواج شما کاربرد دارد.
تست نئو (NEO Personality Inventory) یک ابزار ارزیابی روانشناختی است که برای اندازهگیری پنج عامل اصلی شخصیت انسان، یا همان “پنجگانه” (بیگ فایو = Big Five) طراحی شده است. این پنج عامل شامل برونگرایی، سازگاری، وظیفهشناسی، پذیرش تجربه، و روانرنجورخویی هستند.
هدف اصلی آزمون روانشناختی و شخصیت شناسی نئو، بررسی و تحلیل ویژگیهای شخصیتی افراد به صورت جامع و علمی است.این آزمون معمولاً در زمینههای مختلف مانند مشاوره شغلی، رواندرمانی، و پژوهشهای روانشناختی مورد استفاده قرار میگیرد و به درک بهتر رفتار و نگرشهای فرد کمک میکند.
آزمون نئو بر اساس الگوی معروف شخصیتی پنج عاملی نوشتهشده است.
هرکدام از این مولفه ها و شاخص های تست نئو، شش جنبه یا مقیاس فرعی دارند. این مقیاسهادر جدول زیر آمده است. درنتیجه پاسخ های شما، با توجه به هر کدام از این موارد نمرهگذاری میشود و دقیقاً به شما گفته خواهد شد که در هریک از این مولفه ها در چه سطحی هستید.
شاخص ها | جنبه ها |
---|---|
روان آزردهگرایی (عصبیت) N | اضطراب، پرخاشگری، افسردگی، کمرویی، تکانشوری(شتابزدگی)، آسیب پذیری از استرس |
وظیفه شناسی و وجدانی بودن C | شایستگی(کفایت)، نظم و ترتیب، وظیفه شناس، تلاش برای موفقیت، خویشتنداری(نظم دورنی)، محتاط در تصمیم گیری |
موافق بودن (سازگاری) A | اعتماد، رکگویی، نوعدوستی، همراهی، تواضع، درک دیگران (دلرحم بودن) |
باز بودن ( انعطاف پذیری ) O | تخیل، زیباییشناسی، عواطف(احساسات)، اعمال(کنش ها)، نظرات(ایده ها)، ارزش ها |
برونگرایی E | صمیمت(گرم بودن)، معاشرتی بودن، ابراز وجود، فعال بودن، هیجان خواهی، هیجانات مثبت |
ازجمله ابعاد گسترده شخصیت افراد، مقایسه مواردی همچون سازگاری، ثبات عاطفی فرد، ناسازگاری و عصبیت یا روان آزردگی است. داشتن احساسات منفی مثل ترس، غم، برانگیختگی، خشم، احساس گناه احساس کلافگی دائمی و فراگیر، مبنای این شاخص هستند.
ازآنجاکه هیجان مخرب در سازگاری فرد و محیط تأثیر بسیاری دارد، در زن و مردی که دارای نمره بالا (نمره نامطلوب) در این شاخص بوده، احتمال بیشتری وجود دارد که دارای باورهای غیرمنطقی باشند. و قدرت کمتری در کنترل تکانهها داشته و میزان سازش ضعیفتری با دیگران و شرایط استرس زایی را از خود بروز دهند.
بهطورکلی افرادی که نمرات پایینی در این شاخص دارند، ازنظر عاطفی افراد باثباتی به شمار میروند. این افراد معمولاً آرام و دارای خلقی یکنواخت و راحت بوده. و بهآسانی و بدون بر آشفتگی و مشکلات رفتاری میتوانند با موقعیتهای بغرنج و استرس زا روبهرو به شوند.
برونگراها افرادی اجتماعی، دوستدار دیگران،در عمل قاطع، فعال و حراف یا اهل گفتگو، علاقمند به هیجان و تحرک و شرکت در اجتماعات و مهمانیها، به موفقیت در آینده امیدوار هستند. در مقابل برونگراها که بهروشنی قابل توصیف بوده، درونگراها را نمیشود بهآسانی تعریف کرد. در برخی جاها درونگرایی را با فقدان ویژگیهای برونگرایی توصیف میکنند. درونگراها افرادی محافظهکار، مستقل و تکرو بوده ، ولی بههیچوجه تنبل یا کند یا دوستنداشتنی نیستند. افراد درونگرا معمولاً خجالتی و تنها هستند(البته به این معنا نیست که اضطراب اجتماعی داشته باشند.). درونگراها افرادی کنجکاو و علاقمند به پژوهش هستند.
مقیاسهای گشودگی به جنبهها یا محدودههای تجربی که فرد در برابر آنها باز برخورد میکنند، اختصاص دارد. افراد تجربهپذیر انسانهایی بوده که درباره تجارب درونی و دنیای پیرامون، کنجکاو هستند و زندگیشان سرشار از تجربه است. این افراد طالب لذت بردن از نظریههای جدید و ارزشهای غیرمتعارف و در مقایسه با افراد بسته، احساسات مثبت و منفی فراوانی دارند.
معمولاً این شاخص ارتباط مثبتی با هوش دارد و افراد دارای تحصیلات بالاتر در آن نمره بیشتری کسب میکنند. مردان و زنان دارای نمرات پایین در این شاخص کسانی هستند که در رفتار متعارف و در ظاهر محافظهکار به نظر میرسند. انها موضوعهای رایج را بهتر از موارد نادر میپسندند و پاسخهای هیجانیشان نسبتاً آرام و نهفته است. افراد با نمره بالا، افراد تجربه پذیر، غیر متعارف، متمایل به زیر سؤال بردن، منبع قدرت، علاقه مند به آزادی در امور اخلاقی و اجتماعی و دیدگاههای سیاسی هستند.
شاخص موافق بودن هم مشابه برونگرایی بر روی گرایشهای فردی تأکید دارد. فرد موافق اساساً نوع دوست بوده، با دیگران احساس همدردی میکند و مشتاق کمک به انهاست. این فرد اعتقاد دارد که دیگران هم با او به همین شکل در ارتباط هستند. در مقایسه، شخص ناموافق خود محور بوده و بهقصد و نیت دیگران مظنون و بیشتر اهل رقابت است تا همکاری.
به نظر میرسد که این شاخص، به سمت جنبههای مثبت اجتماعی و سلامت روانی بیشتر سوق دارد. افراد موافق محبوبتر از افراد مخالف هستند. درهرصورت، آمادگی برای دفاع از حق فردی اولویت دارد. داشتن ویژگی موافق بودن درصحنه نبرد و با دادگاه، برتری و فضیلت نیست. همانطور که داشتن دیدگاه انتقادی و داشتن شک علمی می تواند برای یک دانشمند حسن و فضیلت باشد.
هیچیک از دو قطب این شاخص دارای منزلت اجتماعی برتر نیستند. همچنین، نمی توانیم پرسشنامه شخصیتی نئو بگوییم کدام گروه از کسانی که در قطبهای این شاخص قرار میگیرند، سلامت روانی بهتری دارند. نمره پایین در این شاخص معمولاً با ویژگیهای اختلال شخصیت خودشیفته، ضداجتماعی و پارانوئید همراه است. درحالیکه نمره بالا با اختلال شخصیت وابسته همراه است.
یکی از موضوعهای مهم در نظریه شخصیت و بهویژه در نظریه روان پویایی، موضوع کنترل تکانههاست. درروند تکوین و تحول فردی، اغلب افراد یاد میگیرند که چگونه کششها و نیازهای خودشان را اداره کنند. افراد در شاخص باوجدان بودن، دارای اهداف و خواستههای از پیش تعیینشدهای هستند که برخی این شاخص را تمایل به موفقیت هم مینامند.
در جنبههای مثبت این شاخص، افرادی که نمرههای بالا کسب کردند، در زمینههای حرفهای و دانشگاهی، افراد موفقی بودند. در مقابل در جنبههای منفی این شاخص، افرادی که نمره بالا کسب کردند، ویژگیهایی از جمله ایرادگیریهای کسل کننده، وسواس، اجبار به پاکیزگی و با فشار فوقالعاده به خودشان در امور کاری و حرفهای دیده میشوند.
افراد دارای نمره بالا پرسشنامه شخصیتی نئو در این شاخص افرادی دقیق، وسواسی، وقت شناس و قابل اعتماد هستند. افراد دارای نمره پایین را نباید افرادی فاقد پایبندی به اصول اخلاقی دانست، بلکه این افراد معمولاً دقت کافی برای انجام کارها از خودشان نشان نمیدهند و در جهت رسیدن به اهداف چندان مصر و پیگیر نیستند.
امروزه لزوم و اهمیت جذب نیروی انسانی خوب به روش صحیح بر خیلی از سازمانها و مدیران پوشیده نیست. همچنین کمتر کردن خطای نیروی انسانی و صرفه جویی در زمان که مهمترین جنبه زندگی کاری و شخصی همه افراد هست، اهمیت ویژهای دارد. همین امر باعث شده تا تستهای روانشناسی سازمانی از جایگاه بالاتر و بیشتری برخوردار شوند.
به همین علت، تستهای زیادی همچون تست شخصیت شناسی و استعدادیابی هالند (که پیشنهاد میکنیم حتماً سری به آن بزنید) و تست روانشناسی نئو بهعنوان تستهای روانشناسی سازمانی، معروفیت و محبوبیت خاصی بین مدیران سازمانها پیداکرده است.
اگر شما مدیر سازمان، عضو هیات مدیره، مدیر منابع انسانی هستید، میتوانید برای کارکنانتان، از بخش تستهای روانشناسی سازمانی ما اقدام کنید. ما در سایت مدیرنو بهطور ویژه به این حوزه پرداختیم. شما میتوانید امکاناتی همچون: پنل اختصاصی سازمانی، امکان نمایش پاسخها صرفاً برای پنل شما و ……. دریافت کنید.
ما بهعنوان یک مجموعه مشاوره کسب و کار به شما پیشنهاد میکنیم حتماً هر فرد را با توجه به استعدادها و علاقمندی ها و شخصیت ذاتی آنها استخدام کنید تا در آینده متحمل ضرر کمتری بشوید.
چنانچه که کارمند و یا هنوز مشغول به کاری نشدهاید، می توانید برای رسیدن به خودشناسی و خودارزیابی، از تست شخصیت شناسی و روانشناختی نئو برای شناخت بهتر خودتان و هدایت درست به سمت و جایگاهی که متعلق به شماست، گام بردارید.
ازجمله فعالیتهای مجموعه مدیرنو (درباره ما) ارزیابی و جذب منابع انسانی و چیدمان درست آنها درون پازل کسب و کارهاست. ما همچنین با مجموعههای بسیار زیادی که در حال همکاری هستیم. با استفاده از همین تستهای روانشناسی سازمانی نظیر تست نئو آنلاین و تست شخصیت شناسی هالند، توانستیم بعد از بررسیهای بسیار زیادی که از خروجی این تستها دریافت کردیم، تحلیلهای این تستهای روانشناسی سازمانی را کاملتر کرده. و برای استفاده بیشتر این تستها و تبدیل کسب و کارها بهجایی بهتر برای کار کردن، این تستهای روانشناسی سازمانی را برای عموم سازمانها فراهم کنیم تا بتوانند بهترین جذب و استخدام را داشته باشند.
در پایان پرسشنامه شخصیتی تست نئو آنلاین ، یک فایل شامل اطلاعات کاملی از شخصیت شما در پنج عامل نئو ارائه میشود که با توجه به توضیحات میتوانید به ابعاد شخصیتی خودتون پی به ببرید.
لطفا برای شروع، ابتدا از بخش زیر وارد سایت شوید.