مدیرنو (مدیران نو اندیش)

سریع ترین راهکارهای رصد و شناسایی رقبا در بازار و بازاریابی

سطح: تخصصی
ندارد
شناسایی و پایش رقبا در کسب و کار و بازار

در این مقاله از مدیرنو؛ به روش های رصد و شناسایی رقبا در کسب و کار و بازار می‌پردازیم. و به این سوال ها که نحوه شناخت و رصد رقبا در بازاریابی به چه صورت است و چگونه آنها را شناسایی کنیم ؟ چگونه از رقبا پیشی بگیریم ؟

بنر میان مقاله فروش

نحوه رصد شناسایی رقبا

دانستن اینکه رقبای شما چه کسانی اند و چه پیشنهادات و ارزش‌هایی ارائه می‌کنند، به شما کمک می‌کند که محصولات و خدمات خود را ایجاد نموده و به بهترین نحو بازاریابی آنها را انجام دهید.

شناسایی و شناخت رقبا شمارا قادر می‌سازد که قیمت‌های رقابتی تعیین کرده و با ابتکارات ویژه‌تان کمپین‌های بازاریابی رقیب را خنثی نمایید.

از این اطلاعات می‌توانید در جهت تدوین استراتژی‌های بازاریابی‌تان و به‌عنوان مزیتی در برابر نقاط ضعف رقبا استفاده کنید و کارایی کسب و کارتان را افزایش دهید. مزیت دیگری که شناخت رقبا برای شما به همراه دارد، درک تهدیدات تازه واردهای بازار و همین‌طور فعالیت‌های رقبای قدیمی است. در این نوشتار باهم بررسی می‌کنیم که چطور باید رقبا را بشناسیم، چطور از فعالیت‌های آنها اطلاعات کسب کنیم و چطور با اطلاعات به‌دست آمده با آن‌ها رقابت کنیم.

 

در گام اول سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  1. رقبای شما چه کسانی اند؟
  2. چه چیزهایی باید درباره آنها بدانید؟

سپس سعی کنید به شناسایی رقبا بپردازید و درباره آنها اطلاعات کسب کنید، از دیگران درباره آنها بپرسید و اطلاعات به‌دست آمده را بررسی کنید.

رقبای ما چه کسانی هستند؟

به جرئت می‌گویم که همه کسب و کارها با رقابت رو به رو هستند. حتی اگر شما تنها رستوران شهر باشید، بازهم سینماها، کافه‌ها و هر مکانی که مردم در آنجا پول خرج می‌کنند، به‌نوعی رقیب شمایند. با رشد استفاده از اینترنت برای خرید کالاها و خدمات، شما فقط نباید با همسایه‌ها و اطرافیانتان رقابت کنید بلکه باید آماده رقابت با شهرها، استان‌ها و حتی کشورهای دیگر نیز باشید.

دقت کنید که در حوزه رقابت از هیچ موردی غافل نشوید حتی کسب و کار نوپایی که به‌تازگی وارد بازار شده و در حال تولید محصولات جایگزین یا مشابه شماست هم رقیب است و باید آن را تحت نظر بگیرید. رقابت تنها به این معنا نیست که کسب وکاری مانع سودآوری شما شود و مشتریان بالقوه را به سمت محصولات خود جذب نماید بلکه هر نوع محصول یا خدمتی که در حوزه کاری شما درحال‌توسعه است و در آینده قابلیت جذب مشتری را دارد، در محدوده رقابت با شما قرار می‌گیرد.

همیشه در حوزه رقابت، دورنمایی از آینده، در ذهن داشته باشید.

 

راههای شناسایی و آنالیز رقبا در بازار ؟

  1. بانک‌های مشاغل
  2. تبلیغات محصولات و خدمات
  3. روزنامه‌های محلی
  4. نمایشگاه‌های تجاری
  5. پرسشنامه‌ها
  6. جستجوی اینترنتی در محدوده فعالیت شما و محصولات مشابه شما
  7. اطلاعات دریافتی از مشتریان

 

چه چیزهایی باید درباره رقبا بدانید؟

برای بررسی دقیق و ریزبینانه فعالیت‌های رقبا، موارد زیر را رصد کنید:

  1. محصولات و خدمات تولیدی رقبا و چگونگی ارائه آن محصولات به مشتریان
  2. قیمت‌های رقبا
  3. روش‌های توزیع و ارسال محصولات
  4. روش‌های افزایش وفاداری مشتریانشان چگونه است؟ و چه خدمات پس از فروشی ارائه می‌دهند؟
  5. برندشان چه ارزشی را منعکس می‌کند؟
  6. آیا آنها در کسب و کارشان نوآوری دارند یا نه؟
  7. چه تعداد پرسنل دارند و تحت چه قوانینی نیروهایشان را جذب می‌کنند؟
  8. از فناوری اطلاعات چطور استفاده می‌کنند، وب سایت و بازاریابی ایمیلی‌شان به چه صورت است؟
  9. مدیران ارشد آن کسب و کار چه کسانی اند و چه خصوصیاتی دارند؟
  10. علاوه بر مشاهده فعالیتشان در روزنامه‌ها، رادیو و تلویزیون شبکه‌های اجتماعی آنها را هم بازبینی کنید.

 

شناسایی و آنالیز رفتار رقبا با مشتریان

مشتریان رقبایتان هم از ارزشی حیاتی برخوردارند. با شناخت این مشتریان باید فهمید که به چه دلایلی به محصولات رقیب توجه دارند و چه پارامترهایی را مدنظر قرار می‌دهند.

پس تا جایی که می‌توانید در مورد این مشتریان بیشتر بدانید. مثلاً:

  1. آنها چه کسانی اند؟
  2. چه کالاها و خدماتی را از آنها می‌خرند؟
  3. چه نقاط قوت و ضعفی در رقیب می‌بینند؟
  4. آیا مشتریان بلندمدتی محسوب می‌شوند؟
  5. آیا شرکت اخیراً مشتریان ریزشی داشته است؟

 

در زمینه ارتباط با مشتریان چه برنامه‌هایی در نظر دارند؟

از زمان حال خارج‌شده و استراتژی‌ها آتی رقیب را کشف کنید.

مثلاً: چه مشتریانی را می‌خواهند هدف‌گیری کنند؟ چه محصولات جدیدی را تولید خواهند کرد؟ چه منابع مالی‌ای در اختیاردارند؟

در پادکست موجود در این صفحه به روش‌های مؤثر در رصد رقبا اشاره‌شده است.

 

سریع ترین راهکارهای شناسایی و رصد رقبا در بازار و بازاریابی

شناسایی و رصد رقبا در بازار یکی از مهمترین استراتژی‌ها برای رشد و پیشرفت است. با استفاده از راهکارهای زیر، می‌توانید به طور موثر رقبا را شناسایی کرده و استراتژی‌های خود را به نحوی تنظیم کنید که باعث رشد و موفقیت شما شود. در اینجا چند راهکار سریع برای این کار:
  • پایش رقبا در رسانه‌های اجتماعی: از ابزارهای مانیتورینگ اجتماعی مانند Mention یا Hootsuite استفاده کنید تا فعالیت‌ها و نظرات رقبا در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنید. این به شما کمک می‌کند تا از آخرین تحولات و فعالیت‌های آن‌ها در جریان باشید.
  • مطالعه صفحات وب و بلاگ‌های رقبا: پایگاه‌هایی مثل SimilarWeb یا SEMrush را برای بررسی فعالیت‌های وب و سئوی رقبا استفاده کنید. این ابزارها به شما اطلاعاتی ارائه می‌دهند که شامل تعداد بازدیدها، کلمات کلیدی مورد استفاده، و منابع ترافیک می‌شود.
  • مشتریان و نظرسنجی‌ها: با مشتریان رقبا در تماس باشید و نظرات و بازخوردهای آن‌ها را جمع‌آوری کنید. همچنین می‌توانید از نظرسنجی‌ها و تحقیقات بازار برای درک بهتر نیازها و ترجیحات مشتریان استفاده کنید.
  • پیگیری رقبا در رویدادها و کنفرانس‌ها: حضور در رویدادها و کنفرانس‌ها که رقبا هم حضور دارند، فرصت عالی‌ای برای شناسایی استراتژی‌ها و نقاط قوت و ضعف آن‌هاست.
  • تحلیل قیمت و محصولات: محصولات و قیمت‌های رقبا را مقایسه و بررسی کنید. این کمک می‌کند تا بهترین استراتژی برای رقابت با آن‌ها را تعیین کنید.
  • همکاری با متخصصان بازاریابی و تحلیل داده: کار با تیم‌های متخصص در زمینه بازاریابی و تحلیل داده می‌تواند در شناسایی و رصد رقبا به شما کمک کند.

 

چگونه از رقبا پیشی بگیریم ؟

درباره رقبا بیشتر یاد بگیرید

برای شناخت رقبا در بازاریابی درباره فعالیت‌های رقبا تحقیق کنید و ببینید چه مطالبی درباره خودشان منتشر کرده‌اند. همچنین درباره سابقه بازاریابی‌شان جست‌وجو کرده و اگر به‌صورت آنلاین فعال‌اند، رزومه‌ی آنها را مطالعه کنید. اگر آنها از طریق شبکه سازی با سازمان‌ها و یا اسپانسر شدن در همایش‌ها، شهرت بیشتری کسب کرده و از این راه افراد زیادی با آنها آَشنا شده‌اند، شما هم این روش‌ها را در کسب و کارتان بررسی کنید.

 

به نمایشگاه‌ها بروید

در نمایشگاه‌ها بررسی کنید که کدام‌یک از رقبا غرفه دارند، به استند ها، دکورها، تبلیغات و آفرهایی که ارائه می‌دهند، توجه کنید. چه کسانی به غرفه آنها می‌روند و رقبا چطور خودشان را پرزنت می‌کنند.

 

بررسی‌های آنلاین انجام دهید

برای شناخت بهتر رقبا به وب سایت‌های آنها مراجعه کرده و تفاوت‌های آنها با وب سایت خودتان را بررسی کنید. آیا بخش‌های پرکاربرد آنها قابل پیاده سازی روی سایت شما هست یا نه؟

در موتورهای جست‌وجو به دنبال محصولات مشابه بگردید. چه کسب و کارهای دیگری آن محصولات را ارائه می‌دهند؟ و عرضه‌شان به چه صورت است؟

 

درباره رقبا بیشتر بشنوید

با رقبایتان تماس گرفته و بروشوری از خدماتشان را درخواست کنید. همچنین محصولاتی که دارای تخفیف‌اند را بررسی کرده و از این طریق درصدهای تخفیف آنها را متوجه شوید. تماس‌های تلفنی و رودررو به این خاطر مهم‌اند که به شما دیدگاهی درباره فرهنگ شرکت، نحوه رفتار پرسنل با مشتریان، زبان بدن آنها و… می‌دهند.

شاید با آنها در رویدادهای اجتماعی و تجاری رو به رو شوید، بهتر است در این مواقع با آنها دوستانه برخورد کنید چون آنها رقیب‌اند نه دشمن! وقتی با نگاه شناسایی رقبا در چنین موقعیت‌هایی قرار می‌گیرید، می‌توانید از آنها ایده گرفته و حتی شاید روزی به هم نیاز داشته باشید مثلاً در زمان مشارکت برای ایجاد بازاری جدید برای محصولی نو.

 

توجه کردن به نظرات مشتریان و تأمین کننده‌ها

بیشترین ارتباط را با مشتریانتان برقرار کنید. دراین‌ارتباط فقط از کیفیت خدمات و محصولات خود سؤال نکنید بلکه در مورد رقبا و محصولاتی که از آنها می‌خرند و شیوه مقایسه شما با رقیب، اطلاعات کسب کنید. با تأمین کنندگان مواد اولیه جلسه گذاشته و نحوه ارتباط آنها با دیگر مشتریانشان را بررسی کنید. شاید آنها همه‌چیز را به شما نگویند اما هر اطلاعاتی در هر حال مفیدند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه آموزش درون سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید. با ما در ارتباط باشید.

منبع: infoentrepreneurs

کلیدواژه: شناخت رقبا, شناسایی رقبا در بازاریابی, پایش و رصد رقبا در بازاریابی, شناخت و رصد رقبا, شناخت رقبا در بازار, رقبا در بازار, رصد رقبا, شناسایی رقبا کسب و کار, شناسایی رقبا در بازار, چگونه از رقبا پیشی بگیریم .

اشتراک گذاری با دوستان
دوره حضوری سیستم سازی برای مدیران
3 ماه دوره ویژه سیستم سازی برای صاحبان کسب و کار
0 0 رای
امتیازدهی به مقاله
عضویت
مرا با خبر کن
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرتن
دوره حضوری سیستم سازی برای مدیران
3 ماه دوره ویژه سیستم سازی برای صاحبان کسب و کار

به دنبال چه می گردید؟

مدیرنو (مدیران نو اندیش)
صفحه اصلی
مدیرنو مدیران نو اندیش lndvk, lndvhk k, hknda
درباره ما
تقویم
رزومه ما
مشاوره کسب و کار
طرح مشاوره 90
مشاوره مدیریت
مشاوره سیستم سازی
مشاوره منابع انسانی
مشاوره بازاریابی فروش
مشاوره جذب نیروی انسانی
مشاوره برنامه ریزی استراتژیک
آموزش مدیریت
دوره های آموزش درون سازمانی
دوره های آموزش فردی مدیران و کارکنان
آموزش مدیریت منابع انسانی
آموزش بازاریابی و فروش
ارزیابی عملکرد کارکنان
ارزیابی عملکرد سازمان
تست‌های روانشناسی فردی و سازمانی
دوره حضوری سیستم سازی برای مدیران
3 ماه دوره ویژه سیستم سازی برای صاحبان کسب و کار

02126248779

فرم درخواست خدمات

فیلد های "*" اجباری هستند

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

جهت مشاوره کسب و کار تماس بگیرید

02126248779