مرکز تخصصی مشاوره و آموزش کسب‌وکار

اهمیت تقسیم بندی بازار در بازاریابی چیست؟

وبینار آموزشی
شروع از 22 مهر

وبینار مهارت های ارتباطی و مذاکره

از اختلاف تا تعامل سازنده
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
تخفیف به پایان رسید.
پرسش 24 خدمتی رایگان

سطح:

تخصصی

ویدئو:

ندارد

پادکست:

ندارد
مثال و معیارهای مزایای اهمیت تقسیم بندی بازار

در این مقاله از مدیرنو؛ به اهمیت تقسیم بندی بازار می‌پردازیم و مثال و مزایای تقسیم بندی بازار برای کسب و کار را بیان خواهیم کرد. تصور کنید معلم هستید و تنها چیزی که به شما می‌گویند اینست که شما باید به دانش آموزان درس بدهید! مطمئناً شما سؤال های زیادی خواهید داشت …

به کدام پایه از دانش آموزان باید درس بدهم؟ موضوعی که باید تدریس کنم چیست؟ برنامه زمانی کلاس چیست؟ و غیره. اگر شما این سؤالات را نپرسید، آنگاه اصطلاح دانش آموزان برای شما یک اصطلاح بسیار عمومی و کلی خواهد بود، و شما نمی‌دانید که به چه کسی باید درس بدهید و یا اینکه چه چیزی را باید تدریس کنید.

همین موضوع را می‌توان درباره شرکت‌ها مطرح کرد. اگر شما بازارتان را تقسیم‌بندی‌ نکنید، آنگاه کارمندان شما نمی‌دانند به چه کسانی باید محصولات را بفروشند و یا اصلاً چه چیزی را باید بفروشند. شما نمی‌توانید بدون تقسیم‌بندی‌بازار، یک استراتژی بازار را تهیه کنید.

 

اهمیت تقسیم بندی بازار

تقسیم‌بندی‌بازار توسط شما و بر اساس آمیخته بازاریابی شرکت انجام می‌گیرد.

اگر بخش خاصی را مورد هدف قرار داده‌اید، باید آمیخته بازاریابی خود را تغییر داده و آن را با نیازهای آن بخش خاص هماهنگ کنید. بنابراین بدون تقسیم‌بندی‌، گروه هدف شما جمعیتی بیش نیست و شما هرگز نخواهید فهمید که چگونه می‌توانید آنها را برای فروش محصولات خود مورد هدف قرار دهید.

مثال و معیارهای مزایای اهمیت تقسیم بندی بازار

مزایای تقسیم بندی بازار

1) تمرکز شرکت

تقسیم‌بندی‌ یک روش مؤثر برای افزایش تمرکز یک شرکت به بخش‌هایی از بازار است. اگر شما تمرکز و توجه بهتری داشته باشید، بدیهی است که می‌توانید کسب و کار بهتری نیز داشته باشید. شرکت‌های خودروسازی متعددی تمرکز خود را به بخش‌های کوچک خودرو معطوف کرده‌اند.

یعنی اینکه شرکت تمرکز و توجه خود را برای رسیدن به سود و بازده بیشتر تغییر داده است. بنابراین شرکت‌ها بخش‌های جدید را مبنای استراتژی‌های خود قرار می‌دهند که باعث تمرکز و سودآوری آن شرکت می‌شود.

 

2) افزایش رقابت

طبیعتاً، وقتی‌که توجه و تمرکز شما افزایش پیدا کند، رقبای شما در آن بخش از بازار افزایش پیدا می‌کنند. اگر تمرکز شما بر روی افراد جوان است، پس یادآوری برند شما و قضاوت آن توسط جوانان بسیار فراوان و زیاد است.

اگر سهم بازار شما افزایش یابد آنگاه احتمال ورود یک رقیب به این بازار بسیارکم می‌شود. و وفاداری به برند شما افزایش می‌یابد. بنابراین تقسیم بندی بازار باعث افزایش رقابت یک شرکت از منظری نو و جدید می‌شود.

 

3) گسترش بازار

تقسیم‌بندی‌ جغرافیایی یکی از انواع تقسیم‌بندی‌هاست و در شرایطی استفاده می‌شود که توسعه و گسترش بلافاصله میسر می‌گردد. اگر شما استراتژی بازاریابی خود را بر اساس جغرافیا بنانهاده‌اید، پس وقتی‌که وارد منطقه یا قلمرو خاصی می‌شوید و نیاز آن منطقه را برآورده کردید، بلافاصله می‌توانید به منطقه نزدیک دیگری بروید.

به همین ترتیب، اگر مشتریان را بر اساس آمار جمعیت شناسی آنها مورد هدف قرار دهیم (مثلاً برند reebok علاقه‌مندان به تناسب اندام را مورد هدف قرار داد) پس می‌توانید محصولات مشابهی را توسعه و گسترش دهید (reebok طیفی از لباس‌ها و لوازم تزئینی را توسعه داد).

تقسیم‌بندی‌ نقش مهمی در توسعه و گسترش محصولات شما ایفا می‌کند. اگر نمی‌دانید ممکن است با کدام بخش از مشتریان در یک منطقه مواجه شوید، غیرممکن است در آن منطقه توسعه و گسترش پیدا کنید.

 

4) حفظ مشتری

با استفاده از تقسیم‌بندی‌ و از طریق چرخه زندگی مشتری می‌توان مشتریان را نگه داشت. بهترین مثال تقسیم بندی بازار بخش‌های خودروسازی و هواپیمایی هستند. شما می‌توانید مثال های زیادی از تقسیم‌بندی‌بازار و چرخه زندگی مشتریان را در بخش مهمانداری پیدا کنید که در هتل‌ها، خطوط هوایی، یا بیمارستان‌ها دیده می‌شوند.

در هند، تیتان یک نمونه از محصولاتی است که از طریق چرخه زندگی یک مشتری برنامه ریزی شده است. محصولات و طیف بالای ساعت‌های تیتان بر اساس بخش قیمت و بخش چرخه زندگی می‌باشند. بنابراین برای هر مشتری که وارد نمایشگاه تیتان می‌شود حال هر سنی که داشته باشد، یک ساعت وجود دارد.

مدیریت حفظ مشتری، بخش بسیار مهمی در رشد یک کسب‌وکار پایدار است که در مقاله “۱۸ استراتژی کاربردی برای حفظ مشتری مدیریت حفظ مشتری” از مدیرنو، به نکات مهمی در این زمینه پرداخته‌ایم.

 

5) داشتن ارتباط بهتر

ارتباطات یک شرکت باید برای بازار هدفش قابل‌شناسایی باشد.

بنابراین اگر نیازمند یک بازار هدف هستید، پس به تقسیم‌بندی‌بازار نیز نیاز دارید. ارتباط بدون دانستن بازار هدف غیرممکن است. تصور کنید شما در مقابل یک پرده ایستاده‌اید. فردی در طرف دیگر پرده است و از شما خواسته‌شده تا سیاست‌های شرکت را به شخصی که آن‌طرف پرده است توضیح دهید. شما درباره احزاب حاکم، ایالت‌ها، کشورها و سیاستمداران صحبت می‌کنید و وقتی‌که پرده کنار زده می‌شود متوجه می‌شوید شخصی که در طرف دیگر پرده بوده در حقیقت یک کودک 5 ساله است.

آیا فایده‌ای دارد که با این کودک درباره سیاست حرف بزنید؟ این موضوع نشان می‌دهد که ارتباط به تقسیم‌بندی‌ نیازمند است. اگر بخش بازار خود را نمی‌شناسید و در مورد روانشناسی، ملیت، سطح درک آنها و … چیزی نمی‌دانید، چگونه می‌خواهید یک پیام ارتباطی را ایجاد کنید؟

 

6) تقسیم بندی بازار ، سودآوری را افزایش می‌دهد.

یکی دیگر از مزایای تقسیم بندی بازار اینست که رقابت، یادآوری برند، ارزش گذاری برند، حفظ مشتری، و ارتباطات را افزایش می‌دهد.

بنابراین می‌توان گفت تقسیم‌بندی‌ بر روی بسیاری از عوامل کسب و کار شما تأثیر می‌گذارد، پس قطعاً بر روی سودآوری شرکت شما نیز تأثیرگذار است. آیا تابه‌حال مردم را در یک نمایشگاه نایک، Gucci، یا BMW در حال مذاکره دیده‌اید؟ یکی از نکات مهم این برندها تقسیم‌بندی‌ آنها است. درواقع آنها بخش‌هایی را مورد هدف قرار می‌دهند که هیچ نیازی به چانه‌زنی و مذاکره ندارند. بنابراین سود آنها بالا است.

به‌طور خلاصه، مزایای اصلی تقسیم بندی بازار در این حقیقت نهفته است که با مورد هدف قرار دادن بخشی مناسب و درست، شما می‌توانید شرکت بهتری و همچنین سود بالاتری داشته باشید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه مشاوره بازاریابی و فروش مدیرنو مراجعه فرمایید. با ما در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری با دوستان
در حال ثبت نام
عضویت
اطلاع از
0 نظر
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه نظرات
0
علاقمندیم نظراتتان را بشنویمx
وبینار مهارت های ارتباطی و مذاکره | از 22 مهر
پرسش 24

پرسش

24

خدمتی رایگان برای کارکنان