در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به ۵ قانون طلایی برای موفقیت در ریبرندینگ (برندینگ مجدد) کسب و کار میپردازیم. برند بین اینکه کسب و کار شما در چه زمینهای است و چه چیزی به مشتریان ارائه میدهید، ارتباط برقرار میکند.
برند ابزاری است که به شما شهرت و اعتبارمی دهد و کمک میکند تا در میان رقبا شناختهشده باشید. عادات مشتریان روزبهروز در حال تغییر است. گاهاً در بعضی از مواقع، کسب و کار شما فاکتور جذابیت را از دست میدهد و برندهای دیگر جذاب به نظر میرسند، در این مواقع کسب و کار شما به برندینگ مجدد (rebranding) احتیاج دارد. ریبرندینگ (برندینگ مجدد) کسب و کار فرایندی است که اکثر شرکتهای بزرگ جهان آن را انجام میدهند.
با انتخاب برند جدید، شما قادر خواهید بود تا رابطه خود را با مشتریان هدف بهبود دهید، آگاهی از برند را گسترش دهید و روابط عاطفی ایجاد کنید.
اطمینان حاصل کنید که برند بازتابی از آرمانهایتان است که به شما مزیت رقابتی میدهد و باعث رشدتان میشود. علاوه برآن، توسعه بلند مدت بازار و نوآوری را که هر دو ضامن سودآوری هستند، ترویج و گسترش میدهد.
بااینحال، برند سازی مجدد ( ریبرندینگ ) باوجود کسب و کار هایی که آن را تجربه کردهاند آسان به نظر میرسد، اما یک فرآیند پیچیده است. علاوه بر استخدام بهترین کارشناسان برای این کار، شما باید از ۵ قانون طلایی زیر آگاه باشید تا از درست بودن این مسیر اطمینان حاصل کنید.
قوانین طلایی برای موفقیت در ریبرندینگ (برندینگ مجدد) کسب و کار
۱. بر روی تصویر بزرگتر تمرکز کنید، امّا خاص باشید.
شما ممکن است نسبت به المانهای کوچک لوگو خود حساس باشید به دلیل اینکه شرکتهای مشهوری مانند آمازون، نایک و اپل لوگوهای جذابی دارند که بهطور موثری برند آنها را ارائه میدهند. با این حال، به همان اندازه که مخاطبان از داستان بیشتر لذت میبرند، تلاش زیادی برای تجزیهوتحلیل لوگو شما نخواهند کرد. بهجای توجه زیادی به لوگوی خود، اطمینان حاصل کنید که برند شما در میان دیگر رقبای موجود در بازار بهراحتی قابلتشخیص است.
برای دستیابی به موفقیت، بر روی مواردی که کسب و کار شمارا خاص میکنند، محدود شوید. مشتریان و بازار هایی که میخواهید بر روی آنها تمرکز داشته باشید را مشخص کنید. برندی که به معنای همهچیز است، درواقع هیچ نیست. همچنین در برخی از صنایع لوگو چندان مهم نیست. بهعنوانمثال، اگر خدمات سلامت ارائه میدهید مشتریان توجه زیادی به لوگوی شما نخواهند کرد. درحالیکه، اگر یک شرکت طراحی گرافیک دارید لوگوی شما باید جذاب باشد.
۲. مخاطبان خود را در هر مرحله از راه مشخص کنید.
درحالیکه شما در حال برند سازی مجدد هستید، این فرصت خوبی است که بدانید مخاطبانتان چه کسانی هستند.
بهعنوانمثال یک برند لباس که با فرهنگ لباسهای اسپرت مرتبط بود، تلاش کرد تا نام خود را بهعنوان یک لباس لوکس نشان دهد. برند سازی مجدد نتیجه تمایل این برند برای بهدست آوردن مشتریان جدید بود. بااینحال، تغییر برند میتواند از طریق احساس نیاز برای تحریک دوباره طرفداران قبلی تقویت شود.
بنابراین، اطمینان حاصل کنید که سروصدا و همهمه زیادی برای احساس و نگاه جدید خود ایجاد کردهاید. اجازه ندهید که برند جدید با مشتریان کلیدی بیگانه باشد درحالیکه آنها عامل سودآوری شما هستند. شما میتوانید از طریق نظرسنجی و تحقیق نشان دهید که چه مقدار برای آنها در فرآیند ریبرندینگ ارزش قائل هستید.
۳. همهچیز را بهروز کنید
اطمینان حاصل کنید که همهچیز را تغییر دادهاید و برند خود را از همه نظر بهروز کردهاید. اگر مشتریان برند جدید شمارا در برخی از مکانها و برند قدیمی را درجاهای دیگر ببینند، تصور میکنند که شما بیبرنامه هستید و آنها فکر خواهند کرد که همهچیز اشتباه است.
۴. کارمندان را از تصمیمات خودآگاه سازید.
افرادی که حقیقتاً برند شمارا تشکیل میدهند باید بدانند که چه خبر است. رویکرد و چشمانداز جدید خود را با آنها به اشتراک بگذارید. با آموزش معنای ریبرندینگ کسب و کار به کارمندانتان، موقعیت خود را تثبیت کنید. آنها باید درک کنند که چرا برند نیاز به تغییر دارد. درنتیجه آنها میتوانند بر چیزی که نیاز به تغییر دارد، تمرکز کنند.
۵. فراموش نکنید که استراتژیهای جدید خود را اعلان کنید.
هم زمان با کار بسیار برای تغییر برند کسب و کار خود، به یاد داشته باشید که شروع دوباره خود را اعلان کنید. هر کاری برای رسیدن به این منظور انجام دهید. شما باید خصوصاً در این مورد که تغییر برند چه نتایج مثبتی بر تجربه مشتریانتان خواهد داشت، تأکید کنید.
علاوه به راین، شما باید از ترسهای مشتریان خودآگاه باشید که در این صورت میتوانید این ترسها را با مواردی که آنها در مورد شرکت دوست دارند از بین ببرید. تنها پسازآن میتوانید هم چشمانداز و هم مشتریان موجود را که در مورد مسیر جدید هیجانزده هستند، باهم حفظ کنید.
منبع : business