در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به ۳ وظیفه فروشندگان در شرایط سخت اقتصادی بازار میپردازیم. وظایف فروشنده حرفه ای در شرایط سخت بازار چیست؟ چه دلمان بخواهد، چه دلمان نخواهد شرایط فعلی بازار شرایط باثبات و مناسبی نیست. اکثر کسب و کارها دچار نوعی بحران و آشفتگی در اداره و مدیریت کسب و کار خود هستند. این وضعیت در بلندمدت میتواند به ورشکستگی و تعطیلی آنها منجر شود. یکی از مهمترین عواملی که باعث نزول و شکست یک کسبوکار میشود کاهش فروش محصولات و خدمات است.
وظایف فروشندگان شامل:
در شرایط فعلی دیگر تکنیکها و ترفندهای گذشته برای جذب مشتری و فروش بیشتر جواب نمیدهد. لازم است که فروشندگان و نیروهای فروش یک کسبوکار با توجه به شرایط سخت اقتصادی فعلی بازار اقدامات موثرتر و مناسبتری برای جذب و حفظ مشتریان انجام دهند.
۱. رفتار انعطافپذیر
وظیفه فروشندگان در رفتار انعطاف پذیر
در شرایط سخت اقتصادی مشتریان دچار آشفتگی، استرس، ترس از خرید کردن یا خرید نکردن و … میشوند. دلیل آنهم بیثباتی بازار، افزایش قیمتها، انتخابهای متنوع و گوناگون جهت رفع نیازها و خواستهها و کاهش قدرت خرید است. این امر باعث میشود فروشندگان و نیروهای فروش با جوابهای “نه” بسیاری از جانب خریداران احتمالی محصول یا خدمت فوق مواجه شوند. در این شرایط بازار ، وظیفه فروشندگان این است که در رفتار و گفتار خود با مشتریان تغییراتی را لحاظ کنند.
فروشندگان در این شرایط در ارتباط با مشتریان خود باید کمی مهربانتر، محترمانهتر و صمیمیتر برخورد کنند. بهعنوانمثال با شوخیهای مناسب، خنداندن مشتری بهنوعی قلب او را بهدست بیاورند. سپس به سراغ فروش محصول یا خدمت خود بروند.
راه ورود به قلب و ذهن مشتریان در شرایط فعلی بازار از طریق ارتباط موثرتر در رفتار و گفتار یک فروشنده حرفه ای با مشتری میگذرد.
2. ارتباطات فروش مؤثر
وظیفه فروشندگان برای ایجاد ارتباطات مؤثر:
یکی از مهمترین اقداماتی که باعث افزایش فروش و تکرار خرید توسط مشتری در شرایط سخت اقتصادی بازار میشود، اینست که فروشنده بهانههایی برای تماس بعدی با مشتریان ایجاد کند.
این بهانهها میتواند شامل ارائه خدمات شخصیسازیشده به مشتری خارج از ساعات کاری، پیگیری وضعیت کیفی محصولات یا خدمات خود، ارائه پیشنهادهای جدید و مقرونبهصرفه و مواردی اینچنینی باشد. که باعث میشود مشتری فروشنده و کسب و کار مربوطه را فراموش نکند. و ضمن تکرار خرید، کسبوکار فوق را به دوستان و آشنایان خود نیز برای خرید معرفی کند.
همچنین یک فروشنده حرفه ای در شرایط فعلی میتواند، با هماهنگی با مدیریت و واحد فروش طرحهایی در قالب تخفیف بیشتر در ازای معرفی مشتری جدید به مشتریان کنونی پیشنهاد دهد. از این طریق مشتریان بیشتری را به سمت کاروکسب مربوطه و فروش به آنها سوق دهد.
نکته مهم این است که فروشندگان در شرایط سخت اقتصادی باید بهگونهای با مشتری رفتار کنند که مشتری احساس کند آن فروشنده در مرحله اول عضوی از خانواده و دوست او است. سپس نقش فروشندگی محصول یا خدمت خود را دارد. بهعنوانمثال یک فروشنده حرفه ای میتواند با ارائه یک هدیه کوچک به مشتری هنگام شروع مذاکره، مشتریان را به سمت خود جهت خرید جذب کند.
پشنهاد مطالعه: چگونه در برقراری ارتباط ، دیگران را تحت تاثیر قرار دهیم؟
3. مدیریت ذهن مشتری
وظیفه فروشندگان در مدیریت ذهن مشتری
در شرایط سخت اقتصادی فروشندگان با مشتریهایی مواجه میشوند که مدام از وضعیت آشفته و بیثبات اقتصادی مینالند. بهصورت مستمر در حال ارسال انرژیهای منفی خود به فروشندگان هستند. همچنین فروشندگان هم دچار ترسهایی مانند جوابهای منفی زیاد از سوی مشتری احتمالی، کاهش فروش، احتمال از دست دادن کار خود و …. هستند.
وظیفه فروشندگان برای مدیریت ذهن مشتری :
در این شرایط بازار ، وظیفه فروشندگان و نیروهای فروش با طراحی برنامه انعطافپذیر برای مذاکره با مشتریان، انجام چند دقیقه ورزش و مدیتیشن بهصورت مستمر و روزانه، هماهنگی بیشتر با مدیران و همکاران فروش خود و مواردی اینچنینی جهت بازیابی فکری و روحی خود اقدام کنند. تا حد زیادی اجازه تأثیرگذاری شرایط و موارد مختلف بر روی ذهن و قلب خود را کاهش دهند.
با توجه به موارد گفتهشده میتوان نتیجه گرفت که، یک فروشنده در شرایط سخت اقتصادی باید بیشتر بر روی مدیریت خویشتن و بالا بردن توان جسمی و روحی خود در مواجه با مشتریان و شرایط مختلف برآید. همواره با ایجاد ارتباطی مؤثر و شخصیسازیشده با مشتری در پی خشنودسازی مشتری و معرفی از سوی مشتری کنونی به مشتریان جدید برای مذاکره و ارائه محصولات و خدمات خود برآید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با مدیریت کسب و کار به صفحه آموزش درون سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
پیشنهاد مطالعه: