در این مقاله از مدیرنو؛ خلاقیت و نوآوری در سازمان میپردازیم. ۵ عنصر کلیدی نوآوری در سازمان. هر سازمانی برای بقای خود نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد. اما هرچه سازمانها رشد میکنند، ایدههای جدید و فرآیندهای هوشمندانه کمرنگتر میشوند. بهمنظور سرمایهگذاری در فرصتهای نوآورانه، شرکتها باید از داراییهایشان بهسرعت و بهطور مؤثری استفاده کنند. انجام این کار توسط مدیر ارشد موجب ایجاد تحول و شرایطی میشود که به مدیران نوآور اجازه رشد و ترقی میدهد.
عناصر خلاقیت و نوآوری در سازمان
- رهایی رهبران نوآور از قوانین معمول
- تشویق به ریسک پذیری و عدم تنبیه بابت اشتباهات
- حمایت و پشتیبانی از رهبران نوآور
- امکان دسترسی رهبران نوآور به داراییهای شرکت
- بهسرعت هموار کردن راه برای مشتریان
در این مقاله به ۵ نکته مهم اشارهشده که مدیر ارشد باید برای کمک به موفقیت پروژههای نوآورانه خود از آنها استفاده کند.
۱- رهایی رهبران نوآور از قوانین معمول
درحالیکه جلسات برنامهریزی استراتژیک، تحقیقات بازار، جزئیات محصول هدف، پیشبینیهای سه ماهه، برنامه ریزی سه ساله همگی جایگاه خود را در شرکت دارند. این فعالیتها میتوانند بهشدت نوآوری را محدود کنند. مدیر ارشد باید رهبران نوآور خود را از بسیاری الزامات کسبوکار آزاد نماید و به آنها اجازه دهد تا متدلوژیهای خود را شکل دهند، به اجرای سریع ایدههای مناسب و آزمایش آنها بپردازند.
2- تشویق به ریسک پذیری و عدم تنبیه بابت اشتباهات
هموار کردن راه خلاقیت و نوآوری داخلی در سازمان برای تولید محصولات تجاری موفق و ایجاد درآمدهای پایدار، مستلزم آزمون و خطاست. هر تجربهای که کسب میشود، دیدگاه جدیدی در مورد ویژگیهای محصول با راههای دستیابی به بازار را ارائه میدهد. هر تجربهای که با عدم قطعیت مواجه است، نشانهای از خطر است.
شرکتهای بزرگ تحمل اشتباهات را ندارند. ترویج خلاقیت و نوآوری در سازمان به این معناست که اجازه تجربه کردن، استفاده از فرصتها و اشتباه کردن به رهبران نوآور داده شود. در بلند مدت، تنها راه دستیابی به برنامههای موفق، ایجاد خطوط جدید در کسبوکار است.
3- حمایت و پشتیبانی از رهبران نوآور
اطمینان یابید که رهبران نوآور افرادی نسبتاً بیباک و انعطافپذیر باشند و بدانند چگونه باید کارها را انجام دهند. (حتی زمانی که هیچ اتفاقنظری وجود ندارد و افراد دیگر سازمان ناامید شدهاند) و سعی کنید رهبر نوآور را با یک مدیر اجرایی همراه کنید که بتواند تداخلات را مدیریت کند و همچنین این رهبران باید رابطه مناسبی با افراد دیگر داشته باشند، یعنی کسانی که به ایجاد اتحاد، تلاش برای توافق و راضی کردن کارفرمایان و دیگر افراد سازمان میکوشند.
این مدیر اجرایی باید قدرت حفاظت از مدیران نوآور را داشته باشد و همواره حامی او در جهت اجرای برنامهها باشد.
4- امکان دسترسی رهبران نوآور به داراییهای شرکت
شرکتها داراییهایی دارند که هیچیک از استارتآپها نمیتوانند از این موارد بهرهمند باشند. ازجمله افراد باتجربه، تکنولوژی، برند، روابط و مسیرهای دستیابی به بازار. این داراییها مانند یک معدن طلا برای برنامههای نوآورانه شرکتها هستند.
متأسفانه داراییهای شرکتهای تأسیسشده تمایل به مجزا شدن دارند. گاهی اوقات صاحبان قدرت مراقب داراییهای خود هستند و نسبت به اشتراکگذاری آنها با دیگر واحدهای سازمان مردد هستند. این موضوع یک مانع بزرگ برای موفقیت برنامههای نوآورانه است. مدیر ارشد باید یک نقش مهم در حفظ تعادل نیازهای صاحبان داراییها و رهبران نوآور داشته باشد. آنها باید به مدیران کسب و کار اولویت برنامههای نوآورانه را منتقل کنند.
5- بهسرعت هموار کردن راه برای مشتریان
رهبران نوآور باید بهسرعت برای دستیابی به اولین مشتریان خود یعنی کسانی که ارزش بینظیری دارند، تلاش کنند. از طریق استفاده از بازخوردها، اعتبارسنجی مدل کسبوکار و اصلاح امور بهگونهای که به نیازهای مشتریان توجه شود. بااینحال دسترسی به مشتریان موجود سازمان از طریق نیروی فروش مسدود شده. تیم فروش خواهان دستیابی به سهمیه خود از طریق تمرکز بر نتایج کوتاه مدت است که امکان دارد با کسانی که برای فروش به مشتریان آنها تلاش میکنند همکاری نکنند.
بازهم مدیریت ارشد راهحل را ارائه میکند. فراتر از تأکید بر اهمیت همکاری، مدیریت حتی شاید ارتباطی بین کمیسیون فروش و برنامههای نوآورانه درآمدزا در نظر بگیرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با مدیریت کسب و کار به صفحه آموزش درون سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
منبع: entrepreneur
پیشنهاد مطالعه:
- خلاقیت چه نقشی در کارآفرینی دارد؟
- اصول بازاریابی در عصر دیجیتال
- برنامههای عملی موفق در اجرای استراتژیهای سازمان
- کشف خلاقیت – چگونه خلاقیت را کشف کنیم؟