در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به ۱۳ضرورت بازاریابی شبکههای اجتماعی برای کسب و کار کوچک میپردازیم. اکثر کسب و کار های کوچک در مورد نوع استراتژیهای سرمایهگذاری بازاریابی شبکههای اجتماعی، دقت و احتیاط میکنند. هنگامیکه شما یک بودجه بازاریابی محدود دارید، مهم است که آن را عاقلانه صرف کنید تا پول بیشتری بهدست بیاورید.
بازاریابی شبکههای اجتماعی یکی از راهبردهای متنوع و مقرونبهصرفه است. کسب و کارهای کوچک میتوانند برای رسیدن به مخاطبان موردنظر خود و افزایش فروش، در طول زمان استفاده کنند. به همین دلیل ۹۷٪ از بازاریابان از شبکههای اجتماعی برای رسیدن به مخاطبان استفاده میکنند. در این مقاله از مدیران نواندیش؛ ۱۳ دلیل ضرورت بازاریابی شبکههای اجتماعی، برای کسب و کارهای کوچک را آوردهایم.
1- مشتریان شما، در شبکههای اجتماعی هستند.
یکی از بهترین دلایل کسب و کار کوچک شما برای بازاریابی شبکههای اجتماعی اینست که مشتریان شما در این کانالها وقت صرف میکنند. بر اساس آمار، ۷۰ درصد از جمعیت ایالاتمتحده حداقل یک پروفایل شبکههای اجتماعی دارند. با استفاده بسیاری از مصرفکنندگان از شبکههای اجتماعی در هرروز، این فرصتی عالی برای کسب و کارهای کوچک است که میخواهند به مخاطبان آنلاین خود دسترسی پیدا کنند.
ارتباط با مخاطبان موردنظر شما در صورت فعالیت در کانالهای مورداستفاده آنها، آسان خواهد بود. به عبارت دیگر خودتان به دنبال مخاطبان خود بروید و منتظر آنها نباشید! اگر شما در حال حاضر در شبکههای اجتماعی نیستید، فرصت و شانس بزرگی را برای ارتباط با مشتریان خود و فرصتهای جدید از دست خواهید داد.
مقاله “۶ راه کلیدی برای جذب مشتریان از شبکههای اجتماعی” به شما کمک میکند تا از شبکههای اجتماعی برای بازاریابی استفاده کنید.
۲- پاسخ مشتری ها به پیام بازاریابی شبکههای اجتماعی
با استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی، مصرفکنندگان بیشتری به پیامهای شما پاسخ میدهند. دلیل فعال بودن کاربران در شبکههای اجتماعی این است که این پلتفرمها دسترسی آسان، سریع و سرگرمکننده بین اعضای خانواده و دوستان ایجاد میکنند. همچنین آنها را از رویدادهای مهم جهان باخبر میسازند.
درواقع، طبق گزارش یک سازمان بازاریابی ۹۵ درصد از بزرگسالان آنلاین ۱۸ تا ۳۴ ساله، احتمالاً یک برند یا نام تجاری را در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند. بااینحال زمانی کاربران برندها را دنبال میکنند که مطالب آنها برایشان جذاب و مفید باشد. دلیل اینکه مصرفکنندگان ممکن است به پیام تبلیغاتی شما در شبکههای اجتماعی بیشتر حساس باشند.
اینست که شبکههای اجتماعی به شما اجازه میدهند گفتگوی بیشتری داشته باشید. و ابعاد بیشتری از برند خود را نشان دهید. در شبکههای اجتماعی، بهجای ارسال پیامهای بازاریابی مستقیم، شما میتوانید ارتباط مستقیم با مخاطبان و مشتریان خود داشته باشید. این چیزی است که مخاطبان علاقهی بیشتری به تعامل و پاسخگویی به آن دارند.
3- معروف شدن برند با بازاریابی شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی میتواند به معروف شدن برند یا نام تجاری کمک کند. یکی دیگر از مزایای بازاریابی شبکههای اجتماعی این است که به دیده شدن شما کمک میکند. بنابراین به رسمیت شناختن برند و نام تجاری شمارا افزایش میدهد.
پروفایلهای شبکههای اجتماعی کسب و کار شما فرصتی جدید برای به اشتراکگذاری مطالب شما بوده و صدا و شخصیت برند شمارا بهطور واقعی ارائه میدهند. با ارسال محتوای جذاب و مفید که ارزش آن برای مخاطبان موردنظر شمارا افزایش میدهد. برند و نام تجاری خود را برای مخاطبان جدید و مشتریان فعلی در دسترس تر و آشناتر میکنید.
4- افزایش ترافیک ورودی وب سایت با بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی ترافیک ورودی وبسایت (میزان بازدید و رنکینگ موتورهای جستجو) شمارا افزایش میدهد. پروفایل شبکههای اجتماعی شما راه دیگری برای دریافت ترافیک ورودی بیشتر به وبسایت شما فراهم میکند. این باعث میشود بازاریابی شبکههای اجتماعی، یک استراتژی عالی برای بهینهسازی موتور جستجوگر شما باشد.
هر قسمتی از محتوا که منتشر میکنید، فرصتی برای انتقال بازدیدکنندگان جدید به سایتتان است. بهمنظور ترافیک ورودی بیشتر، مهم است که شما بهطور مداوم مطالب و محتوای جدید و مفید ارسال کنید. هر چه محتوای باکیفیتتری در شبکههای اجتماعی خود پست کنید، فرصتهای بیشتری برای جذب مخاطبان و مشتریان جدید و هدایت آنها به وبسایتتان بهدست خواهید آورد.
۵- پیدا کردن مخاطبان ویژه در شبکه های اجتماعی
کانالهای مختلف شبکههای اجتماعی، به شما کمک میکند تا به مخاطبان ویژه و موردنظر خودتان برسید. یکی دیگر از مزایای بازاریابی شبکههای اجتماعی این است که شما میتوانید بهطور استراتژیک مخاطبان مختلف را بر اساس کانالهایی که برند شما فعال است، هدف قرار دهید. نکته کلیدی برای به حداکثر رساندن راندمان بازاریابی شبکههای اجتماعی شما، انتخاب استراتژیک کانالهایی است که قصد دارید زمان، پول و تلاش خود را در آن سرمایهگذاری کنید.
6- بازاریابی شبکههای اجتماعی مقرونبهصرفه است
یکی از بزرگترین مزایای بازاریابی شبکههای اجتماعی این است که به شما کمک میکند تا هزینههای بازاریابی را بدون به خطر انداختن نتایج کاهش دهید. اکثر نتایج شبکههای اجتماعی با اختصاص زمان در ایجاد و انتشار محتوا و همچنین گفتگو با طرفداران بهدست میآید. خبر خوب این است که حتی فقط چند ساعت در هفته میتواند نتایج قابلتوجهی داشته باشد.
در حقیقت، HubSpot گزارش میدهد که، ۸۴% از بازاریابان قادر به افزایش ترافیک با صرف ۶ ساعت فعالیت در شبکههای اجتماعی در هر هفته بودند. حتی اگر تصمیم بگیرید که تبلیغات شبکههای اجتماعی را به بخش قابلتوجهی از استراتژی شبکههای اجتماعی خود تبدیل کنید، هنوز خواهید دید که بازاریابی شبکههای اجتماعی مقرونبهصرفه است.
7- بهبود رتبه بندی سایت و برند با بازاریابی شبکه اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی ممکن است به بهبود رتبهبندی وبسایت و نام برند شما در اینترنت کمک کند. آیا میدانید که موتورهای جستجو ممکن است از وضعیت شبکههای اجتماعی شما، بهعنوان یک عامل در رتبهبندی خود استفاده کنند؟ برندهای موفق تلاش میکنند تا یک شبکه اجتماعی قدرتمند و موفق داشته باشند. بنابراین شبکههای اجتماعی قدرتمند، میتوانند بهعنوان یک سیگنال برای موتورهای جستجو مبنی بر اینکه برند شما معتبر و قابلاعتماد است عمل کند.
حضور در شبکههای اجتماعی نه تنها رتبهبندی موتور جستجوی شمارا تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه شبکههای اجتماعی شما در صفحه اول گوگل، زمانی که مخاطبان و مشتریان به دنبال برند و نام تجاری شما هستند، نمایش داده شوند. اگر مخاطبان و مشتریهای شما بر روی صفحه شبکه اجتماعی شما کلیک کنند و متوجه شوند که صفحه شما منسوخ و یا اطلاعات آن آپدیت نشده است، ممکن است خرید و خدمات موردنظر خود را در جای دیگری انجام دهند. علاوه بر ارسال پیوسته و بابرنامه مطالب جدید، اطلاعات پروفایلتان را نیز چک و آخرین تغییرات را لحاظ کنید.
8- رقبای ما شما در شبکه های اجتماعی هستند
فارغ از اینکه در چه صنعت و صنفی مشغول هستید و یا مخاطبان هدف شما چه افرادی هستند، حضور رقبای تجاری شما در کانالها و شبکههای اجتماعی یک فرصت و شانس خوب برای شماست. اگر میخواهید در بازار دیجیتال باقی بمانید، بسیار مهم است که بهطور قوی و دائمی در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید. محتوای شبکههای اجتماعی نه تنها به شما اجازهی معرفی برندتان را میدهد بلکه میتواند بیانگر و نشاندهندهی تخصص و دانش صنعت و کسب و کار شما باشد.
این مورد یکی از بهترین راهها برای جدا کردن خود از رقبا و اختصاص بازدید و ترافیک بیشتر برای کسب و کار شماست.
مقاله مرتبط: ۵ راه سریع و آسان برای افزایش فالوئرهای شبکه های اجتماعی
9- بازاریابی در شبکههای اجتماعی باعث افزایش نرخ تبدیل میشود.
طبق بررسی HubSpot، شبکههای اجتماعی نرخ تبدیل بیشتری نسبت به سایر تاکتیکهای بازاریابی نشان میدهند. با ارسال محتوای باارزش بهطور صحیح، برند شما میتواند افزایش اعتماد و اعتبار، که منجر به تعامل و بازخورد بیشتر میشود را کسب کند. مهمترین عنصر شبکههای اجتماعی که باعث جذب و تعامل مخاطبان بیشتر میشود، القای یک حس انسان گونه به پیامهای برند و نام تجاری شماست.
۱۰- بهبود وفاداری برند با بازاریابی شبکه اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی به بهبود وفاداری به برند کمک میکند. درحالیکه شرکتهای بزرگتر میتوانند برنامههای گرانقیمت وفاداری مشتریان را ایجاد کنند. کسب و کارهای کوچک باید به روشهای دیگری برای ارتقاء وفاداری به برند متکی باشند. شبکههای اجتماعی یک راه مؤثر برای ایجاد ارتباط با مخاطبان و مشتریان است. که منجر به رضایت بیشتر و وفاداری در طول زمان میشود.
درواقع، یک مطالعه از دانشگاه فنی تگزاس نشان میدهد، برند و نامهای تجاری که با مشتریان فعلی خود و مخاطبان موردنظر در شبکههای اجتماعی تعامل و ارتباط دارند، وفاداری بیشتری از مشتریان خود میبینند. این تعامل با مشتریان در شبکههای اجتماعی به شما کمک میکند تا ارتباط قوی با مشتریان ایجاد کنید. همین امر باعث میشود تا خودتان را از رقبایتان جدا کرده و مشتریان، برند و نام تجاری شمارا متفاوتتر از سایر نامها محسوب کنند.
11- مصرفکنندگان و مشتریان به دنبال پیشنهادها و نظرات جمعی در شبکههای اجتماعی هستند.
بازاریابی کلامی یکی از قویترین ابزارهاست. که هر شرکت در جعبهابزار بازاریابی خود دارد. نه تنها رایگان است، بلکه راههای مختلف زیادی برای کمک به ایجاد اعتماد با مخاطبان و مشتریان جدید ارائه میکند. شبکههای اجتماعی به طرق مختلف، به بازاری جدید برای بازاریابی کلامی تبدیلشدهاند.
در حال حاضر بیشتر برندها مشتریان خود را تشویق کرده تا نظرات خود را ابراز کنند. همچنین نظرات خود را به دوستان و خانواده خود در مورد نوع محصول و یا خدمات ارائه دهند. مصرفکنندگان بهاحتمالزیاد از مارکهایی که توصیه میشود خرید میکنند. این توصیهها لزوماً نباید از طرف یک دوست، اعضای خانواده یا همکار باشد. به یاد داشته باشید، این توصیههایی که بهقولمعروف دهانبهدهان میچرخند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
این آمار همچنین نشان میدهد که مصرفکنندگان بهطور جدی به دنبال توصیهها و نظرات سایر خریداران و یا مصرفکنندگان در شبکههای اجتماعی هستند. این توصیهها بر رفتار خرید مشتری تأثیر میگذارد. به همین دلیل مهم است که شما بهطور فعال مشتریان خوشحال و راضی خود را تشویق کنید. تشویق به ذکر مارک تجاری شمارا در شبکههای اجتماعی. تشویق به توصیه محصولات و خدمات شمارا به دیگران.
12- معرفی برند و نام تجاری به مشتریان جدید با شبکه های اجتماعی
شبکههای اجتماعی کمک میکند برند و نام تجاری خود را با مشتریانی که نمیشناسید معرفی کنید. بسیاری از برندها به بهینهسازی موتورهای جستجو و ترافیک تبلیغاتی PPC متکی هستند، تا مخاطبین جدید پیدا کنند و درگیر شوند. بااینحال، بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی میتواند یک راه عالی برای جذب مصرفکنندگان جدید باشد.
همانطور که در بالا بحث کردیم، توصیه یا نقد و بررسی در شبکههای اجتماعی میتواند راه زیادی برای کمک به برند و نام تجاری شما با مشتریانی ایجاد کند، که شما اصلاً نمیدانستید که وجود داشتهاند. اما راههای دیگری وجود دارد که شرکت شما میتواند از شبکههای اجتماعی برای دسترسی به بازارهای جدید استفاده کند.
یکی از راههایی که شما میتوانید مشتریان جدید و فرصتهای بازار را در کانالهای اجتماعی خود پیدا کنید، از طریق گوش دادن به اجتماع است. با پیگیری برخی از کلمات کلیدی و چک کردن موضوعات موردعلاقه در صنعت شما، میتوانید ببینید که چه کسی در گفتگو شرکت میکند.
13- بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی میتواند به شما در بهبود اعتبار برند و نام تجاری کمک کند.
محتوای ارزشمندتر در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید. با اینکار فرصتهای بیشتری برای نشان دادن تخصصتان به مشتریان بهدست میآورید. هنگامیکه دیگران مطالب شمارا با دنبال کنندگان خود به اشتراک میگذارند یا نام تجاری شمارا در پستهای خود ذکر میکنند، این امر به ایجاد اعتبار برند و نام تجاری شما کمک زیادی میکند.
هر چه بیشتر کاربران شبکههای اجتماعی درباره نام تجاری شما صحبت میکنند، نام تجاری از دیدگاه دیگران و آنها ارزشمندتر به نظر میرسد. این باعث خواهد شد که اعضا و مخاطب جدید کنجکاو شوند. ببینند که کسب و کار شما در مورد چه چیز است و حتی شرکت شمارا دنبال کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به آموزش درون سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید.
با ما در ارتباط باشید.
بیشتر بدانید: چرا کسب و کار شما باید از شبکههای اجتماعی استفاده کند؟