ورود/ثبت نام

تماس با ما
مرکز تخصصی مشاوره و آموزش کسب‌وکار

نحوه اعتماد سازی در محل کار

در این مقاله میخوانید

سطح:

تخصصی

ویدئو:

ندارد

پادکست:

ندارد
اعتماد سازی در محیط کار

در این مقاله از مدیرنو؛ به اعتمادسازی در کسب و کار می‌پردازیم و به 7 روش اعتماد سازی در کسب و کار اشاره خواهیم کرد و اینکه چطور اعتماد افراد را جلب کنیم؟ اعتماد اساس موفقیت است. اگر ورزشکار هستید، باید به هم‌تیمی‌هایتان اعتماد کنید.  موسیقی‌دان هستید، باید به هم‌نوازان اعتماد کنید. اگر کارآفرین هستید، باید به افرادی که با آن‌ها کار می‌کنید، اعتماد کنید و اگر یک شرکت را اداره می‌کنید، باید به کارمندانتان اعتماد داشته باشید.در غیر این صورت مشکلات زیادی به خاطر عدم اعتماد پیش می‌آید. چه بپذیریم چه نه، ما موجوداتی احساساتی هستیم و وقتی به ما اعتماد نشود یا ما به دیگران اعتماد نداشته باشیم، حس ششممان به ما هشدار می‌دهد. رئیس یا مدیری که به شما اعتماد ندارد کمتر به شما آزادی و انعطاف می دهد تا طبق شرایط خودتان کار کنید. آنها بیشتر شما را مدیریت کرده و کار شما را به دقت بررسی می کنند. از طرفی همکارانی که به شما اعتماد ندارند بعید است با شما همکاری کرده یا به شما کمک کنند. همچنین احتمالاً به جلسات و رویدادهای بعد از کار دعوت نخواهید شد. ایجاد اعتماد در تیم ها و اعتمادسازی در کسب و کار از ابتدا و حفظ آن بسیار مهم است. هنگامی که اعتبار شما شروع به لغزش کند، ممکن است مردم شما را کمتر قابل اعتماد بدانند.

 

چطور اعتماد افراد را جلب کنیم؟

عدم اعتمادسازی در کسب و کار می‌تواند به‌شدت روی تصمیم‌گیری ما تأثیر بگذارد و حتی روی کاری که می‌کنیم اثر بگذارد. اما چطور اعتماد افراد را جلب کنیم؟

1. سر قولتان بمانید

ساده‌ترین و مؤثرترین راه برای اعتمادسازی در کسب و کار این است که عادت کنید سر قولتان بمانید. اگر می‌گویید که آخر هفته حتما چیزی را می‌خوانید،‌ آن را بخوانید. همانگونه قول می‌دهید تا شنبه گزارشی را آماده کنید، آن را آماده کنید. اگر می‌خواهید هدایت پروژه را به عهده بگیرید،‌ اجازه ندهید از مسیر اصلی منحرف شود.

دیگران همیشه به رفتار شما توجه دارند اگر سر قولتان بمانید می‌بینید که همه به شما اعتماد می‌کنند و اگر زیر قولتان بزنید هم همیشه به یاد خواهند داشت.

 

2. مثبت فکر کنید

دعوا و درگیری همیشه اعتماد را زیر سؤال می‌برد. همیشه این سؤال برایمان پیش‌ می‌آید که آیا یک درگیری به‌ تنهایی معنا دارد یا بخشی از یک مشکل بزرگ‌تر است؟ به‌جای اینکه بگذارید مورد دوم اثر منفی‌اش را بگذارد،‌ همیشه مثبت فکر کنید (تا وقتی‌که اطلاعات بیشتری به‌دستتان برسد یا فرصت کنید و عمیقاً به این فکر کنید که چه اتفاقی افتاده است).

اینکه در مورد مردم مثبت فکر کنید، آنها را تشویق می‌کنند که آنها هم در مورد شما مثبت فکر کنند. این کار باعث می‌شود یک رابطه دوطرفه که مبتنی بر اعتماد است، بسازید و بدانید هر دو طرف نیت خیر دارند.

پیشنهاد مطالعه :

3. ارتباط چشمی برقرارکنید

کاری ساده اما مؤثر. وقتی صحبت می‌کنید،‌ به چشم‌های طرف مقابل نگاه کنید. اجتناب از نگاه کردن به چشم‌های طرف مقابل یکی از مواردی است که همیشه باعث ایجاد شک می شود. بنابراین برای اعتمادسازی در کسب و کار این شک را حذف کنید و هنگام صحبت با کارمندانتان به چشم‌های آنها نگاه کنید.

4. بیشتر با هم تیمی هایتان ارتباط برقرار کنید

وقتی اتفاقی رخ می دهد و همه تقصیرها گردن یک نفر می‌افتد، این مسئله باعث از بین رفتن اعتماد در مجموعه می شود و همه از یکدیگر می‌پرسند که «آیا باید اجازه دهیم که آن شخص دوباره از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند؟»

اگر در مورد اینکه چه اتفاقاتی در تیمتان می‌افتد با یکدیگر صحبت کنید و همه را در جریان مشکل پیش آمده قرار دهید،‌ در این صورت بعد از اینکه اتفاقی غیر مترقبه رخ داد،‌ هیچ‌کس شما را به تنهایی زیر سؤال نخواهد برد. از طرفی وقتی هم تیمی هایتان ببینند که شما مسئولیت کار را به عهده گرفته اید و حتی به خاطر اینکه حاضر شدید به‌جای جمع صحبت کنید بیشتر به شما اعتماد می‌کنند.

 

5. در مورد همه‌ چیز اطلاعات داشته باشید

وقتی‌که در جایگاه رهبری هستید، افراد به شما به‌عنوان الگو نگاه می‌کنند و به خاطر دانش و تجربه‌ای که دارید به شما اعتماد می‌کنند.

دقیقاً در زمانی که دست از تلاش بردارید و دیگر «ندانید در اطراف شما چه می‌گذرد» اعتماد از بین می‌رود. از طرفی اگر در جلسات حضور پیدا کنید و از بحث اصلی منحرف شوید،‌ یا درباره پروژه‌ای که نیم نگاهی هم به آن نیانداخته‌اید نظر بدهید،‌ بقیه متوجه عدم تسلط شما بر موضوع می شوند و نظرات شما را زیر سؤال می‌برند. بنابراین برای اعتمادسازی در کسب و کار همیشه در جلسات حضور داشته باشید و بدانید قضیه از چه قرار است.

 

6. وقتی جواب را نمی‌دانید صادق باشید

برخلاف مورد بالایی، این مورد توصیه می کند که وقتی چیزی را نمی‌دانید، اقرار کنید که نمی دانید. اینکه بگویید: «مطمئن نیستم،‌ اما چند ساعت به من وقت بدهید تا از موضوع سر دربیاورم» خیلی بهتر است،‌ به‌جای اینکه یک سری چیزهای عجیب غریب بگویید که همه تعجب کنند. به یاد داشته باشید که اعتماد بر پایه‌ی صداقت ساخته می‌شود. بنابراین ارزشتان را با گفتن اینکه چطور می‌خواهید جواب را پیدا کنید بالا ببرید.

 

7. در بحران‌ها هرگز تسلیم نشوید

و در نهایت، اساس اعتمادسازی در کسب و کار و اینکه چرا این‌قدر در کسب‌وکار اهمیت دارد این است که افراد می‌خواهند مطمئن باشند که تا انتها با آنها هستید. مهم نیست که چه اتفاقی می‌افتد، مهم نیست اوضاع چقدر بد می‌شود،‌ هیچ‌وقت از تیمتان ناامید نشوید و به راهتان ادامه دهید. افرادتان می‌خواهند بداند که می‌توانند به شما به عنوان یک رهبر اعتماد کنند و ببینند که شما در سختی و مشکلات کنارشان هستید یا خیر.

تا زمانی که بحران و مشکلات کسب و کار به‌ پایان برسد، وظیفه و تمرکز اصلی شما باید این باشد که تیم را به سمت جلو هدایت کنید. یا اگر در موقعیت رهبری نیستید،‌ به‌عنوان همکاری توانا و مؤثر باشید. اگر از اتفاقات غیرمنتظره جان سالم به در ببرید،‌ بعدها مردم می‌دانند که می‌توانند واقعاً به شما اعتماد کنند و این چیزی است که همیشه یادشان می‌ماند.

کلام آخر

هنگامی که اعتماد از بین می رود، متوجه تغییر آشکاری در نحوه صحبت و رفتار کارمندانتان در اطراف خود خواهید شد. افرادی که در شرکت‌های با اعتماد بالا کار می‌کنند، ۷۴ درصد استرس کمتری را تجربه می‌کنند. در مقابل یک محیط کاری کم اعتماد می تواند برای همه افراد درگیر در آن استرس زا باشد. بنابراین مدیران باید بتوانند اعتمادسازی در کسب و کار خودشان را به عنوان یکی از اصل های اساسی در نحوه مدیریت بیاموزند و در سازمان خود پیاده سازی کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به صفحه آموزش درون سازمانی مدیرنو مراجعه فرمایید. 

با ما در ارتباط باشید.

کلیدواژه ها: اعتمادسازی در کار، در کسب و کار و سازمان

برگرفته از: betterup

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *