در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به اینکه چطور مدیریت افراد را یاد بگیریم میپردازیم. شما مدتها منتظر ترفیع ماندهاید و بهتازگی ارتقا درجه گرفتهاید و مدیر شدهاید. شاید این اتفاق برای اولین بار در زندگی کاریتان رخداده باشد. چطور با این قضیه کنار میآیید؟ این اولین تجربه مدیریتی شماست، ممکن است کمی نگران شده باشید. این احساس کاملاً طبیعی و رایج است.
شرایطتان نسبت به گذشته کاملاً دچار تغییر خواهد شد. مدیریت نیازمند هدف گذاریها و قوانین متفاوت و انجام وظایف به طریقی متمایز است. بهندرت پیش میآید افرادی که جدیداً مدیر شدهاند بتوانند معنای مدیریت را بهطور کامل درک کنند.
مدیریت افراد
در این مقاله مدیریتی به شما راهبردهایی جهت هماهنگی با این تغیر پست ارائه میدهیم. این مقاله یک دستورالعمل روزانه نیست بلکه نکات مختصری از فرآیند هدف گذاری و مدیریت پرسنل را شامل میشود.
مدیریت، چیزی جز انگیزه دادن به افراد نیست.
۱– حالا که مدیر شدهاید، کدام وظایفتان تغییر کردهاند؟
چیزی که مدیران را متمایز میکند، تغییر از وضعیت فردی به گروهی است. این یعنی مسئولیت کارهای دیگران بر عهده شماست؛ موفقیت شما بستگی به نحوه کار کردن اعضای تیمتان دارد و باید عهدهدار فعالیتهای بیشتری نسبت به زمانی که خودتان بهتنهایی کار میکردید، باشید. تمام مشکلات را خودتان نمیتوانید حل کنید- نباید برای چنین چیزی تلاش کنید چون این دیگر کار شما نیست.
۲-برای انتقال آمادهباشید.
انتقال از پست قبلی به پست مدیریت ممکن است پریشانی و نامیدی برایتان ایجاد کند. ممکن است بهسرعت اتفاق نیفتد اما حتماً با این وضعیت مواجه خواهید شد.
۱–یک مشاور پیدا کنید
به دنبال یک مدیر باتجربه باشید و از او برای تطبیق با این وضعیت راهنمایی بگیرید. این میتواند راه حلی بسیار مؤثر باشد و اعتبار شمارا نزد مدیران بالادستی بالا ببرد.
۲– با مدیر منابع انسانی سازمان ارتباط برقرار کنید.
به بخش منابع انسانی بروید و به دنبال کتابهای مدیریت منابع انسانی یا دورههای آموزشی منابع انسانی باشید.
۳– از عهده پرسنل بربیایید.
اگر افرادی که حالا مدیرشان هستید قبلاً هم درجه و همکار شما بودهاند، ممکن است به موقعیت جدید شما حسادت کنند. شما نمیتوانید مانع این وضعیت شوید اما اگر ارتباط خوبی با آنها برقرار کنید، مشکلات حل میشوند. نباید اجازه دهید که همکاران قبلیتان از ارتباطات گذشتهتان سوءاستفاده کنند. برای مدیریت بهتر ، برنامههایتان را به کارمندان منتقل کنید و سعی کنید هرچه سریعتر چارچوبی برای روابطتان ایجاد کنید.
۴– خانواده را از یاد نبرید.
همسر، دوستان و فرزندانتان نیازمند توجه شما درست همانند گذشته هستند. درست است که حالا مسائل بیشتری در ذهن دارید و سرتان شلوغ است اما دلیل نمیشود که شغلتان روابط خانوادگی را به هم بریزد.
۵– به فکر سلامتیتان باشید.
ممکن است کار جدیدتان جالب و هیجان انگیز باشد؛ ساعات بیشتری کار میکنید، در خانه هم کارهایتان را انجام میدهید، دیرتر میخوابید، کمی زودتر بیدار میشوید. اما آیا خواب کافی دارید و سلامتیتان را در نظر میگیرید؟
۳– اهداف را بشناسید
آیا هدفها را اندازه گیری کردهاید؟ آیا برای افراد تیم تعیین کردهاید که هر ساعت، هرروز و هر هفته چهکارهایی را انجام بدهند؟ در مورد اهداف جدیدتان مثل بهره وری چطور؟ همهچیز را یادداشت کنید. این میتواند بهعنوان یک چک لیست روزانه محسوب شود. این لیست ممکن است در طول زمان تغییر کند. بعضی از برنامهها ثابتاند (مثل سطح خدمات) اما هدفهای دیگر بر مبنای استراتژیهای کسب و کار، تغییر میکنند.
۴– افراد خودتان را بشناسید
نقاط قوت و ضعف هر یک از اعضا را بشناسید. مثلاً یک نفر بهسرعت کار میکند اما بسیاری از جزئیات را از قلم میاندازد. دیگری بهطور کامل وظایفش را انجام میدهد اما از حجم زیاد کاریاش ناراضی است. واقعاً لازم است که همه کارمندان را با دقت بشناسید و از این اطلاعات برای توازن بهره وری تیم استفاده کنید.
۵– وظایف را با پرسنل مطابقت دهید
اطلاعاتی که از مرحله قبل جمع آوری کردهاید را برای ارتباط دادن افراد و وظایف کاریشان استفاده کنید. این بهترین روش در واگذاری کارهاست که از تواناییهای هر فرد استفاده کنید. حتی میتوانید افرادی که مهارتهای مشابه و قابل قبولی دارند را در یک گروه کاری قرار دهید.
۶– برای مدیریت بهتر از برگزاری جلسات با افراد غافل نشوید
جلسات تکبهتک و منظم برای مدیریت درست افراد لازم و ضروری است. این جلسات اهداف مختلفی را نشانه میگیرند.
-
ارائه بازخورد درباره کارایی افراد
مرور برنامههای هفته گذشته شامل کارهایی که بهدرستی تکمیل شدند، کارهایی که در هفته آتی باید بهبود یابند و اینکه چطور باید به پیشرفت موردنظر دست یافت.
-
مشخص نمودن اهداف جلسه بعدی
این به تعیین وظایف هفته آتی و نتایجی که باید حاصل شود، میپردازد.
-
برای مدیریت افراد بهتر است مسائل کارمندان را درک کنید
ممکن است شما در طول هفته در دسترس نباشید، پس بهترین راه برای اینکه مسائل و مشکلات آنها را درک کنید گوش دادن به آنها در همین جلسات هفتگی است.
-
کشف ایدهها
کارمندان دوست دارند با کسب و کار احساس همراهی و مشارکت کنند. بدون استثنا مدیریت ضعیف اولین فاکتوری است که باعث ترک کار کارمندان خواهد شد که معمولاً از نادیده گرفتن افراد ناشی میشود.
-
ایجاد انگیزه
بهترین مدیران روشهایی عالی برای ایجاد انگیزه در پرسنل مییابند. از این جلسات برای یافتن عوامل انگیزاننده استفاده کنید.
۷– در دسترس باشید
شما نباید خودتان را از افراد تیم جدا کنید. بعضی مواقع آنقدر شرایط محل کار پیچیده میشود که شما ترجیح میدهید که خودتان را از کارمندانتان دور کنید تا بتوانید به مدیریت کارها ادامه دهید بهخصوص در زمانهایی که با حجم کاری زیادی مواجه میشوید.
اگر اعضای تیم مدیرشان را نبینند، بهنوعی بی قانونی در سازمان ایجاد میشود که اصلاً به نفع کسب و کار شما نیست. همیشه در کنارشان باشید و حتی کسانی که بهصورت دورکاری فعالیت میکنند، باید حضور شمارا حس کنند. اگرچند شیفت کاری در سازمان دارید حتماً به طور منظم به همه آنها نظارت کنید.
۸– فعالیت کارمندان را ثبت کنید.
کارایی کسب و کار شما در شرایط مختلف بهطور منظم از کارایی تیمتان ناشی میشود پس اطمینان حاصل کنید که موضوعات و امور جاری سازمان را ثبت و نگهداری میکنید. این موضوع زمانی اهمیت مییابد که مسائل مهم پیش میآیند و چگونگی برخورد شما با آن مشکلات میتواند در آینده به شما کمک کند.
۹– پاداش بدهید
منظور از پاداش صرفاً پول نیست. اگرچه پول میتواند برای اکثر افراد جالب باشد اما یک عامل انگیزاننده برای افزایش کارایی نیست. شناخت پرسنلتان و در نظر گرفتن پاداشهایی مناسب آنها میتواند مؤثرتر باشد. اگر امکانپذیر است، میتوانید برایشان یک روز مرخصی اضافه در نظر بگیرید. پاداشها را بهطور منظم اعطا کنید و سعی کنید قابل دستیابی باشند و وقتی پاداشی میدهید اجازه بدهید دیگر کارکنان هم از این پاداش و علت اعطای آن آگاه شوند تا انگیزه آنها هم برای فعالیت بیشتر بالا برود.
۱۰–مربی گری را یاد بگیرید
در مدیریت سازمان شما برخی مواقع باید رفتار کارمندان را اصلاح کنید. به آنها نحوه صحیح انجام کار را گوشزد کنید. سعی کنید این کار را بهدرستی انجام دهید. اگر در انجام این کار موفق باشید به نتایجی که مورد انتظارتان است، دست پیدا میکنید و اگر نتوانید از عهده هدایت و آموزش افراد بربیایید، به اهداف مورد نظرتان نمیرسید.
منبع: wikihow
پیشنهاد مطالعه: