در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به اینکه مدیریت ارتباط با کسب و کار (BRM) به چه معناست میپردازیم. در مقاله قبلی با عنوان مدیریت ارتباطات در سازمان چه اجزایی دارد؟ به توضیحات کلی در خصوص ارتباطات اشاره نمودیم و به توضیحات تکمیلی در خصوص crm پرداختیم. در این مقاله به تشریح و بررسی مدیریت ارتباط با کسب و کار یا همان BRM میپردازیم.
مدیریت ارتباط با کسب و کار (BRM)
سازمان برای رسیدن به اهداف موردنظر خود و فروش محصولات و خدمات، در کنار حفظ و ایجاد ارتباط مناسب با مشتریان، به تأمین کنندگان، توزیع کنندگان و دیگر سازمانهای مرتبط نیاز دارد و باید در مدیریت ارتباط با این سازمانها هوشمندانه عمل کند.
مدیریت ارتباط با کسب و کار، تقاضای کسب و کار برای فراهم آوری محصول و خدمات را تحریک کرده، افزایش داده و شکل میدهد.
مدیریت ارتباط با کسب و کار شامل مجموعهای از صلاحیتها مانند دانش، مهارت و رفتار برای ایجاد یک رابطهی مؤثر بین تأمین کنندگان و شرکای تجاری (کارمندان، سهامداران و..) میباشد. این شایستگیها میتواند از طریق نقشها، سیاستها، قابلیتها و استعدادهای سازمان در سازمانها نفوذ کند.
خانهی مدیریت ارتباط با کسب و کار (BRM) سه جنبهی کلیدی ارتباطات تجاری را نشان میدهد.
۱– پایه و بنیاد صلاحیتهای بخش ارتباط با کسب و کار را بیان کرده و تضمین میکند که این بخش صلاحیت لازم برای اقدام اثربخش و برآورده کردن ارزشهای دو طرف تأمین کننده و شرکای تجاری (سازمان، کارمندان، سهامداران و …) را دارا میباشد.
۲– ستونها که تعریفکننده سیاستها و ارزشهای مدیریت کسب و کار میباشند مانند: سرویسها و خدمات، شکل گیری تقاضا، کاوش و تحقق ارزشها.
۳– سقف خانهی مدیریت ارتباط با کسب و کار بهعنوان یک قسمت کلیدی، بهوسیلهی وضوح نقشها، سیاستها، ارزشها و توانایی سازمانی در چهارچوب استراتژی مدیریت ارتباطات تجاری، از ارتباطات کسب و کار محافظت میکند.
مدیریت ارتباط با کسب و کار (مدیریت ارتباطات تجاری) چیست؟
مدیریت ارتباط با کسب و کار، یک روش کسب و کار برای تعریف، درک و پشتیبانی از طیف گستردهای از فعالیتهای مربوط به دریافت اطلاعات و خدمات و توزیع آنها از طریق شبکههای مختلف و جدا میباشد.
BRM به مدیریت روابط سازمانی و مدیریت ارتباط با مشتری وابسته میباشد.
مدیریت ارتباط با کسب و کار
قصد BRM (مدیریت ارتباط با کسب و کار) مشخص و قابل سنجش کردن تمام جنبههای روابط تجاری میباشد.
یک مدل BRM پایدار به موارد زیر نیاز دارد:
۱– توسعهی استراتژیها و روشهای تحقیقات بازار
۲– تکنیکها و ابزارهای پیاده سازی اصول BRM
BRM تمام ذینفعان را به ارزیابی و توسعه روابط ارزشمند در تمام سازمان قادر میسازد. دو بخش اصلی در مدیریت ارتباط با کسب و کار، نقش تأمین کنندگان و مصرف کنندگان اطلاعات است. سازمانها باید هر دو بخش را بهبود دهند. هدف نهایی BRM رسیدن به نقطهای است که روابط تجاری پیچیده بتواند به معاملات قابل درک تبدیل شود.