در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به ۹ مهارت ضروری برای سال ۲۰۲۱ میپردازیم. یافتن شغل مناسب در آینده بههیچوجه ساده نیست؛ اما داشتن بعضی از مهارت های مهم میتواند راه را تا حد زیادی هموار کند. آنگونه که متخصصان معتقدند، شرکت های بزرگ و کوچک در آینده نزدیک به برخی از این مهارتها، نیاز خواهند داشت. حتی گفته میشود که انقلاب صنعتی چهارم بر پایه نوآوری در انقلاب صنعتی سوم برای تغییرات شگرف در صنایع مختلف دنیا بناشده است. نوآوریهایی مثل:
– هوش مصنوعی
– اینترنت اشیا
– خودروهای خودران
– نانوتکنولوژی
– انرژیهای تجدید پذیر
– محاسبات کوانتومی (انجام محاسبات کامپیوتری با سرعت بسیار بالا)
– بیوتکنولوژی
به دلیل ایجاد این شاخههای جدید، بازارهای جدیدی ظهور خواهند کرد که نیاز به کارمندانی با مهارتهای جدید خواهند داشت. با توجه به اینکه رباتهای هوشمند بعضی از شغلهای حال حاضر را بهدست خواهند گرفت و همچنین شغلهایی به وجود میآیند که قبلاً وجود نداشتهاند، باید مهارتهای نو و منحصربهفردی متناسب با آینده یاد گرفته شوند. در مقاله حاضر به ۹ مهارتی که برای آینده ضروری و لازماند پرداختهایم.
۱– توانایی حل مسائل پیچیده
در سال ۲۰۲۱ شما باید بتوانید ارتباطات بین مسائل مختلف را درک کرده و این مهارت را داشته باشید که راه حلهایی متفاوت و نو برای آنها بیابید. این یک الزام است و با داشتن این توانمندی میتوانید موفقتر عمل کنید.
۲– داشتن تفکر انتقادی
مدیران کسب و کارهای آینده به دنبال افرادی خواهند بود که بتوانند دادهها و مسائل را بهدرستی تفسیر کنند. چون در بخشهای مختلف کاری مانند علوم کامپیوتر، مهندسی و بیولوژی با پیچیدگیهای زیاد و ارتباطات تنگاتنگ مواجه خواهند شد.
۳– خلاقیت
توانایی خلق و ساخت چیزی جدید بر اساس ایدهها که فراتر از کالاها و خدمات موجود باشد، مهارتی است که هم حالا و هم در آینده مورد توجه بسیار قرار خواهد گرفت.
۴– مدیریت افراد
رباتهای آینده ممکن است در مهارتهای تحلیلی و محاسباتی بهتر از انسانها باشند اما در نقشهای مدیریتی و رهبری نمیتوانند جایگزین انسان شوند و این مهارتی است که باید در خود تقویت کنید.
۵-همکاری با دیگران
در صنایع و کسب و کارهای آینده مهارتهای ارتباطی و کار تیمی مهم بوده و در انتخاب منابع انسانی بالاترین امتیاز را به خود اختصاص خواهند داد. پس باید این مهارت را در خود تقویت کرده تا بتوانید در آینده موفق باشید.
۶– هوش هیجانی
امروزه ضریب هوش هیجانی افراد (EQ) از ضریب هوشی (IQ) آنها مهمتر است و در پیشبینی موفقیت، کیفیت روابط و خوشحالی نقش پررنگتری دارد. مسائلی که به هوش هیجانی ارتباط پیدا میکنند مانند همدلی، خودابرازی، استقلال و … از موارد مهم برای استخدام مدیران در آینده خواهد بود.
برای تعیین میزان هوش هیجانی خود میتوانید از تست هوش هیجانی گلمن استفاده کنید.
۷– تصمیم گیری
تصمیمگیری یکی از چالشیترین مهارتهای زندگی است. در زندگی کاری، تحصیلی و خانوادگی هرروز بین گزینههای متفاوتی امکان انتخاب داریم. تصمیم گیری را مانند هر کار دیگری با دانستن تکنیکهایش بهتر میتوان انجام داد. شما هم در عصر اطلاعات که در معرض اطلاعات زیادی قرار خواهید گرفت، باید توانایی تحلیل دادهها و انتخاب بهترین تصمیم را داشته باشید.
۸– مذاکره
توانایی مذاکره با کسب و کارها و افراد در جهت دستیابی به نتایج برد – برد مهارتی است که برای موفقیت شما در زندگی موردنیاز شما خواهد بود.
۹– انعطاف پذیری
باید برای شرایط جدید آمادهباشید. در دورانی که تحولات اجتماعی و اقتصادی با سرعتی باورنکردنی اتفاق میافتد، آنهایی موفقترند که دوراندیشتر و آمادهتر بوده و روحیه انعطاف پذیری و سازگاری با شرایط مختلف را داشته باشند.
منبع : dailyinfographic