در این مقاله از مدیران نواندیش؛ به ۵ درس از ریچارد تمپلار برای مدیران میپردازیم. ما بهعنوان مدیر در کسب و کار با انسانهای واقعی سروکار داریم. باید بدانیم چه چیز به آنها انگیزه میدهد. چه چیز آنها را به کار تشویق میکند. چگونه فکر میکنند، چه احساساتی دارند.
از چه چیز واهمه دارند، آرزوی چه چیزی را در سردارند و اهداف آیندهشان چیست. اگر درک درستی از نیازها و خواستههای آنها داشته باشیم و بهدرستی آنها را بشناسیم، بهتر میتوانیم آنها را رهبری کنیم.
به زبان سادهتر هرچه شناخت ما از افراد تیم بیشتر باشد، بهتر میتوانیم مشوق آنها باشیم، آنها را رهبری و راهنمایی کنیم، منابع کافی در اختیارشان قرار دهیم تا کارشان را انجام دهند و هر چه آنها کارشان را بهتر انجام دهند، اهداف کسب و کار زودتر محقق خواهد شد.
در این مقاله درسهایی که ریچارد تمپلار (نویسنده کتابهای پر فروش در حوزه مدیریت و رشد شخصی) به مدیران پیشنهاد میکند را برایتان آوردهایم.
۱– بگذارید کارمندان فکر کنند بیش از شما میدانند– حتی اگر نمیدانند!
این قانون بسیار ساده ایست، اما تعداد کمی از مدیران از آن استفاده میکنند. با این کار احساس خاص و مهم بودن به کارمندانتان القا خواهید کرد. به افراد تیم خودتان بگوئید: تو درباره این کار اطلاعات داری، نظرت چیست؟
مدیران باید موارد زیر را در ارتباط با افراد تیم خودتان در نظر بگیرند:
- عقیدهی آنها را درباره مسائل بپرسید.
- مسئولیتهای بیشتری نسبت به قبل به آنها واگذار کنید.
- درباره موضوعات مهم با آنها تبادلنظر کنید.
- تشویقشان کنید.
- هرگز آنها را یک کارمند مطلق ندانید.
حتی اگر شما میدانید که دربارهی مسئلهای بیش از آنها اطلاعات دارید، بازهم این نکات را رعایت کنید. آنها احساس خوبی خواهند داشت و بهتر به وظایف کاریشان عمل خواهند کرد. باید به آنها امکان بدهید که نقش مهم خود را در مجموعهای که در آن فعالیت دارند بشناسند و بدانند چه سهم باارزش و مفیدی دارند.
۲– کاری کنید که کارمندان بهجای بیان مشکلات، به شما راهحل ارائه نمایند.
در مقاله “۳ گام در مدیریت اعضای تیم” از مدیران نواندیش، به نکات مهم در موضوع سپردن مسئولیت به افراد تیم ، انگیزه دهی به آنها پرداخته ایم.
گله و شکایت کردن برای کارمندان کار بسیار ساده ایست، اما شما باید کارمندانتان را طوری آموزش دهید که فقط گله و شکایت نکنند- البته به آنها امکان دهید که دربارهی مشکلاتی که دارند صحبت کنند. ولی بهگونهای که راهحل مشکل را نیز ارائه کنند. اگر کسی به شما گله میکند، حتماً در ادامه از او بپرسید که ” خوب برای حل مشکل چه باید کرد؟ “.
۳– بعنوان مدیرن سازمان مطمئن شوید که کارمندان انتظارات شمارا متوجه شدهاند.
ساده است که به یک نفر یک دستورالعمل کاری بدهیم و بنشینیم و انتظار داشته باشیم تا کارش را انجام دهد. این کار سبب میشود با افراد زیادی که در کارشان گیج و سرگردان هستند مواجه شویم و وقت زیادی هم تلف شود. بهتر است در ابتدای کار آنچه از آنها انتظار میرود را کاملاً مشخص کنیم.
افراد باید بدانند که چه بخشی از یک طرح استراتژیک هستند و دقیقاً چه انتظاری از آنها میرود. آنها باید ارزشها و استانداردهای سازمان را بدانند و بر آن اساس رفتارشان را تنظیم کنند.
۴– روش مدیریت خودتان را با هریک از اعضای تیم وفق دهید.
باید تکتک اعضای تیمتان را بشناسید. مثلاً برخی از افراد دوست دارند تنها رها شوند تا کارها را انجام دهند و اگر به کمک نیاز داشته باشند به شما خواهند گفت. برخی از افراد هم دوست دارند در انجام کارها راهنماییشان کنید و اجرای پروژههای خاصی را از آنها بخواهید.
به این فکر کنید که چه چیز موجب برانگیختن انگیزه در آنها میشود و سبک مدیریت خود را با توجه به هرکدام از آنها تنظیم کنید.
۵– به ایدههای دیگران گوش کنید.
مدیران باید به افراد تیم خود گوش کنند. چون آنها با تولید محصول و ارائه خدمات سروکار دارند. میتوانند ایدههای خوبی به شما ارائه بدهند. نیازی نیست بر سر تمام مسائل جزئی با آنها مشورت کنید. اما دربارهی مسائل مهم و بزرگ این کار را انجام دهید و خلاقیت و ایدههای جدید آنها را بهکارگیرید.
باید دقت کنید که هرچند به آنها گوش میکنید، اما این شما هستید که عهدهدار امور خواهید بود. شما گوش میکنید اما به این معنی نیست که تمام جزئیات ایدههای آنها را بهکار بگیرید. گوش کنید و ایدههای آنها را با تجارب خود ادغام کنید و در صورت لزوم بهکارگیرید.
اساساً هر عضو تیم میتواند درباره عملکرد تیم و هرچه بهتر شدن آن و خطاهایی که تاکنون صورت گرفته صحبت کند و نکات مفیدی ارائه نماید. اگر آمادگی شنیدن دارید، سؤالات بهجا و مناسبی مطرح کنید و بدون قضاوت و یا قطع کردن صحبت، به آنها گوش کنید.
جهت ارتباط با مشاوران ما میتوانید با شماره ۳۴۹۳۴–۰۱۳ تماس گرفته و یا از طریق صفحه مشاوره مدیران نواندیش با ما در ارتباط باشید.